du kan ha en grön ally_

Örtmedicin är ande medicin samt organ medicin. Våra gröna allierade tenderar våra själar tillsammans med våra sår. Så varför inte fler böcker och kurser prata om växt andar? Eller, om de gör, varför de skilja den från örtmedicin? För det är inte något som lätt är skrivet eller ens pratat om. Du måste ansluta med devaerna och feer själv. Och det är en bra anledning att ha en grön allierad: en anläggning som öppnar dig och guidar dig in i världar av gröna välsignelser.

Örtmedicin är bred, djup, bred, tidlös. Det tar sju livstider att bli en herbalist.

Ta dig tid i år att utveckla en relation med en särskild anläggning: en grön allierad. Hur?

Välj en växt som växer mycket nära dig … inte mer än en minuts promenad från din dörr. Du behöver inte veta namnet på växten, eller något åt ??det. Du kommer att sitta med din anläggning varje dag, så, om möjligt, välja en som växer i en lugn och vacker plats … i en kruka på balkongen är bara bra … i en park är stor … så är en gränd … eller en bakgård.

Du kan läsa om anläggningen du har valt om du inte vet namnet, men det är inte nödvändigt. Poängen är att utveckla en särskild omsorg, vårda relationen med din gröna bundsförvant. Följande sex övningar kan hjälpa dig att göra detta. De är från min senaste korrespondens kurs: ABC Herbalism med Susun Weed, som fokuserar på olika sätt att framställa och använda 52 örter och örter för att hantera mer än 20 hälsoproblem. Jag erbjuder också ett årslångt grön kurs Ally Korrespondens.

gröna bundsförvant övningar från “abc av herbalism med Susun s.. weed”

Första gröna bundsförvant övning:

Sitt och andas med din gröna allierad för 3-10 minuter om dagen. Du andas ut och anläggningen andas in, anläggningen andas ut och du andas i.

Andra gröna bundsförvant träning:

Gör en detaljerad ritning av din gröna bundsförvant, så exakt du kan göra det. Gör sedan en soft-focus, impressionistiska ritning av din gröna bundsförvant. När vädret är för dåligt för att andas med din gröna bundsförvant, andas med din gröna allierade bild.

Tredje gröna bundsförvant träning:

Vilken del av din gröna bundsförvant vanligen används? Är andra delar till någon hjälp? Experimentera genom att göra flera små tinkturer, oljor och vinäger i de olika delarna av din anläggning. Be anläggningen för att hjälpa dig att upptäcka nya sätt att använda henne.

Fjärde grön bundsförvant träning:

Beakta förhållanden som din gröna allierade väljer att leva i. Har din bundsförvant växa nära människor (som ska användas) eller långt från dem (lämnas ensam)? I en skuggig plats (kallt) eller en solig en (varm)? I ett vått område (fuktigt) eller ointressant en (torr)? I rika jord eller dålig jord? Växter gör alkaloider och glykosider i rika jordar, hartser och eteriska oljor i magra jordar.

Femte grön allierad träning:

Skriv en berättelse ur synvinkel din gröna bundsförvant. Låt din bundsförvant tala till dig och genom dig. Lyssna till rösten av din bundsförvant i dina drömmar, i dina dagdrömmar, i ditt sinne. Skriv ner vad hon säger.

Om det är svårt, prova att skriva med en penna i stället för på en dator, eller försöka skriva med din icke-dominanta handen. En varm-up övning som jag fått av Jean Houston är att först skriva en sida av beröm för din bundsförvant, berätta för din bundsförvant hur underbart hon är, och hur mycket du gillar henne.

Final grön bundsförvant träning:

Införa en eller flera vänner till ditt gröna bundsförvant. Berätta vad du vet, vad du känner och vad du tycker om din bundsförvant. Om det är ätbart, mata dem lite.

Studera med Susun Weed i bekvämligheten av ditt hem! Välj mellan fyra korrespondenskursar: Gröna Allies, Spirit & utövandet av Wise Woman Tradition, grön häxa, och ABC Herbalism – inkluderar ljud / videoband, böcker, inlämningsuppgifter, särskilda utskick, plus personlig tid. Skriv till:

Susun ogräs
po box 64
woodstock, NY 12498
Fax: 1-845-246-8081