du kan sluta knyta och slipning

En av de främsta orsakerna till TMJ Disorder är benägenheten för de drabbade att vara nattliga clenchers och slipmaskiner. Vissa tycker även själva desperat bet under dagen när de är i stressade situationer. Trafikstockningar, personliga konfrontationer, medicinska problem och oväntade dåliga nyheter är bara några exempel på vad som kan få en att knyta samtidigt fullt medvetande.

Nattlig knyta och slipning kan vara en särskilt skadlig vana, särskilt som den person som gör det sällan inser att detta är vad de gör. En öm käke, värkande tänder, kan huvudvärk, öronvärk, tinnitus och många andra symptom vara en enda indikation på att något är fruktansvärt fel när man sover.

Skälen för bet och slipning är mystisk och lika varierande som den stora andelen människor som gör så. Förutom stress, kan det finnas andra faktorer lindrar detta problem. Vissa forskare undersöker en genetisk orsak. Det verkar som många clenchers / slipmaskiner också har minst en förälder som också gör detta. Eller, eftersom bet och slipning är en vanlig barndom praktiken, men som de flesta (inte alla) människor växer ifrån, bet och slipning kan vara en vana som man bara aldrig pank. Det är svårt att bryta en vana som man inte vet man har. I själva verket kan det vara svårt att bryta vanan även om man vet.

Jag har varit en livslång clencher, med lite slipning. Jag varade faktiskt många år innan problemen uppstod, men när de slutligen gjorde uppfostra sina fula små huvuden, var jag långt ner i banan av TMJ smärta och extrema obehag. Otroligt, det var en läkare som gav mig råd om hur man kan stoppa denna nattliga vana. Det fungerade för mig, och det har fungerat för nästan alla som jag har delat detta med. Så konstigt som det kanske låter, det är värt att försöka. Det kostar ingenting och tar minst tid.

Redo? Detta är en övning med hjälp av kraften i ditt undermedvetna. Samma undermedvetna som människor utnyttja för att bota cancer och andra sjukdomar och sjukdomar. Det kan bota dina slipning vanor också.

När du går till sängs på natten, upprepa för dig själv minst tre gånger, “Jag kommer inte att slipa eller bita ihop tänderna ikväll, och om jag gör jag kommer att vakna upp omedelbart och sluta.” Kom ihåg, att säga detta minst tre gånger och verkligen fokusera på vad du säger. När du krypa i säng, placera tungan bakom framtänderna. Slappna av käken. De nedre tänderna bör inte vidröra tänderna ovan. Upprepa ditt mantra: “Jag kommer inte att slipa eller bita ihop tänderna ikväll, och om jag gör jag kommer att vakna upp omedelbart och sluta.” Hela denna process tar bara en minut eller två. Det kan göra en skillnad. Dessutom har många människor skriver ut det här på ett noterakort eller papper och lägg det på sitt nattduksbord.

Den första veckan jag försökte detta vaknade jag fem till tio gånger en natt som jag börjar bita eller slipa. Snart, dock antalet gånger jag vaknade somnade dramatiskt. Jag inte längre bita eller slipa, och när jag börjar, jag automatiskt vakna och sluta.

Det är värt ett försök. Det har fungerat för mig och för många andra. Tro på dig själv och kraften i ditt undermedvetna. Du har inget att förlora och dina tänder för att spara.