information om integration konjunktivit

Inkludering konjunktivit är en självbegränsande varig konjunktivit, förvärvades av nyfödda som de reser genom förlossningskanalen. Den orsakas av Chlamydia trachomatis. Denna sjukdom drabbar fyra av 1000 (0,4%) levande födda. Ungefär hälften av de barn som är född till obehandlade infekterade mödrar kommer att utveckla sjukdomen. Inkludering konjunktivit hos nyfödda resultaten från passage via infekterade förlossningskanalen och utvecklar 5-14 dagar efter födseln. Inkludering konjunktivit är kontrakterade som barnet passerar genom moderns livmoderhalsen. Två tredjedelar av dessa kvinnor med en klamydiainfektion passera infektionen till barnet under förlossningen.

Ömsesidigt ögonlock och bindhinnan är svullna. Det kan finnas en utstötning av pus från ögonen. De flesta fall av mogna inklusionskonjunktivit effekten av exponering för infekterade genitala sekret. Den överförs till ögat genom fingrarna och ibland genom vattnet i simbassänger, dåligt klorerade badtunnor, eller genom att dela makeup. I vuxen integration konjunktivit, är ett öga oftast involverad, med en trådiga flytningar och pus. Det kan finnas små knölar som kallas folliklar innanför nedre ögonlocket och ögat är rött. Stora folliklar kan ses om det nedre ögonlocket dras nedåt.

I lymfkörtlarna nära öronen, kallas preauricular noder, kan vara svullna. Eftersom symtomen av klamydia vax och avta och eftersom tonåring eller en vuxen kan vara symptomfri, får korrekt diagnos försenas. Ibland skadar villkoret hornhinnan, vilket molniga områden och en tillväxt av nya blodkärl (kärlnybildning). Doxycyklin, ocufloxacin och erytromycin ordineras ibland. Oral tetracyklin bör inte ges till barn vars permanenta tänder har inte brutit ut. Det ska inte heller ges till ammande eller gravida kvinnor och barn under åtta års ålder.

Ocufloxacin inte ges till personer under 18 år. Utvärtes antibiotika är inte viktigt om total eller oral medicinering ordineras, men om det finns ett samexisterande inflammation i ögat, då topikala steroider kan ges. Ögondroppar med antibiotika bara inte kan vara tillräckligt för att förhindra införande konjunktivit hos nyfödda, om modern är infekterad med klamydia. Förekomsten av neonatal konjunktivit kan minskas genom att applicera erytromycin salva på det nyfödda ögon kort efter leverans. Silvernitrat, som kan ingjutas på vissa institutioner vid födseln (i stället för erytromycin), inte är effektiva mot klamydia.