kommer min sjukförsäkring kiropraktik

“Jag funderar på att se en kiropraktor. Åh, men kiropraktik inte omfattas av sjukförsäkringen, eller hur?” Fel! Jag får den frågan hela tiden. När någon gör beslutet att välja kiropraktik för att ta hand om sin hälsa fråga, måste de gå igenom flera beslutsprocesser.

Först kommer kiropraktik hjälpa mitt problem? Typiskt, de behandlar smärta och inte få mycket hjälp från andra metoder som de har försökt lösa det. De kanske har provat over-the-counter smärtstillande mediciner, kanske även lite starkare versioner ordinerats av sin läkare. De kanske har köpt ett stag eller stöd, ändrat sin säng, eller bara försökt att vila en stund. Ingenting fungerar.

Nästa de anser att platsen för kiropraktor. Är nära de? Kan jag komma till kontoret under deras öppettider? Om allt passar, kommer den personen börjar så småningom inse sin är en kostnad involverad och kommer börja överväga huruvida deras försäkring kommer att täcka hela eller åtminstone en del av kostnaden för att gå till en kiropraktor.

Täcker försäkringen kiropraktik? I de flesta fall gör det. Det kommer inte att vara “obegränsad behandling för en obegränsad tid,” men det blir några täckning. De flesta försäkringsbolag kommer att placera två typer av begränsningar på täckning, antingen de kommer att begränsa den totala summan som de ska betala, eller kommer de att begränsa det totala antalet gånger du kan besöka kiropraktor under ett visst år.

Kommer mängden försäkringsskydd vara tillräckligt för all din behandling? Det beror egentligen på vad som är fel. De flesta sjukförsäkring är inte inställd för att hantera “friskvård”, det vill säga behandling när du redan mår ganska bra. Sjukförsäkringen är oftast där för att hjälpa i tid av kris. Du har en hjärtattack, har du varit inblandad i en bilolycka, eller dig tillbaka är så smärtsamt att du inte kan komma till jobbet. Det är en kris.

Det bästa sättet att ta reda på om din försäkring täcker kiropraktik och ta reda på vad begränsningar är närvarande, är att kontakta kontoret du vill gå och se. Många kontor kommer att verifiera dina försäkringsförmåner innan du ens gå in på kontoret. På så sätt vet du vad du är i för innan du sätter foten i dörren. Välja din kiropraktor endast av din out-of-pocket kostnader är vanligtvis inte det bästa sättet att hitta en läkare (eller någon tjänst för den delen), men det är bra att få så mycket information som möjligt.