trichomoniasis – definition, orsaker, symptom och behandling

Trichomoniasis är en vanlig överförd sjukdom (STD). Det kallas också “trick. Trikomonasinfektion orsak med protozoparasit. Trichomonas vaginalis.It är drabbar både kvinnor och män, även om symptomen är vanligare hos kvinnor. Trikomonasinfektion är den vanligaste botas STD hos unga, aktiva kvinnor. Trichomoniasis överförs genom med en smittad person. Uppskattningsvis 7,4 miljoner nya fall inträffar varje år i kvinnor och män. Symtom på trichomoniasisen (även kallad “trich”) kan visas så tidigt som 4 dagar efter med en smittad partner. Trichomoniasis är i första hand en infektion i urogenitala området, urinröret är den vanligaste platsen för infektion hos män, och slidan är den vanligaste platsen för infektion hos kvinnor.

De flesta män med trichomoniasis har många tecken eller symtom. Vissa män kan tillfälligt ha en irritation inuti penis, mild urladdning, eller lätt brännande efter urinering eller utlösning. Debuterar vanligen hos kvinnor inom 5 till 28 dagar exposure.Genital inflammation orsakad av trichomoniasisen kan öka en kvinnas mottaglighet för HIV-infektion. Vissa kvinnor har tecken eller symtom på infektion som omfattar ett skummande, gulgrön flytningar med en stark lukt. Infektionen också kan orsaka obehag vid samlag och urinering, samt irritation och klåda av den kvinnliga genitala området. Gravida kvinnor med trichomoniasis kan få barn som föds tidigt eller med låg födelsevikt (mindre än fem pounds).

orsaker trichomoniasisen

1.protozoan t vaginalis.

2.engaging.

3.Having med mer än en partner.

4.Having med någon som har flera partners.

symptom på trikomonasinfektion

1.vaginal urladdning.

2.vaginal klåda.

3.Yellow eller grå-gröna flytningar.

4.urethral urladdning.

5.Pain med urinering.

6.Pain och svullnad i pungen.

behandling av trikomonasinfektion

Trikomonasinfektion kan behandlas med antibiotika, såsom metronidazol och Tinidazole medicianes är att ge viss lättnad trichomoniasis. Några alternativ medicin hem behandlingar finns tillgängliga. Denna behandling kan orsaka biverkningar såsom lätt illamående, kräkningar och metallisk smak i munnen. Personer som behandlas för trichomoniasis bör undvika tills de och deras partners fullständig behandling och har inga symptom. Metronidazol kan användas av gravida kvinnor. Behandlingen bör inledas omedelbart och om möjligt i samarbete med alla parter. På grund av den höga co-infektioner med andra sexuellt överförbara sjukdomar, bör vårdgivaren överväga empirisk behandling för gonorré och klamydia. Patienterna bör också erbjudas rådgivning och testning för hiv.