vad är eksem och bli av med eksem

Eksem är en heterogen grupp av olika icke-infektiösa hudsjukdomar. Eksem är en allmän term för många typer av hudinflammation, även känd som dermatit. Den vanligaste formen av eksem är atopisk dermatit (vissa människor använder dessa två termer omväxlande). Eksem orsakar huden blir röd, irriterad, kliande, och ibland utveckla små, vätskefyllda bulor som blir fuktig och sekret. Eksem är oftast torr, vilket gör din hud känns grov, fjällande och ibland förtjockad. Torrhet minskar skyddande kvaliteten på huden, vilket gör det mindre effektivt att skydda mot värme, kyla, vätskeförlust och bakteriell infektion.

Vissa människor som har eksem kliar deras hud så mycket blir det nästan läderartade i konsistensen. Omkring 10 procent till 20 procent av alla barn har eksem, men i nästan hälften av dessa barn, kommer sjukdomen avancera verkligen med den tid de är mellan fem och 15 års ålder. Andra kommer att ha någon form av sjukdomen under hela livet. Orsaken till eksem är en onormal funktion av immunsystemet. Vissa former av eksem kan utlösas av ämnen som kommer i kontakt med huden, som tvål, kosmetika, kläder, rengöringsmedel, smycken, eller svett. Miljö allergener kan också orsaka utbrott av eksem.

Alter i temperatur eller luftfuktighet, eller ens psykologisk stress, för ett fåtal personer att leda till utbrott av eksem. Eksem förekommer hos både barn och vuxna, men vanligtvis visas under barndomen. Intag steroider eksem behandling för en extend tidsperiod. Många naturliga behandlingar för eksem är mycket effektiva och de är ofta mindre kostsamma. Denna typ av lösning har blivit ett populärt val för många människor. De är vårt första val när det gäller att behandla eksem. Topiska immunomodulatorer (TIMS) är också läkemedel som appliceras på huden. De bryr sig också för inflammation, men är inte steroider.

Eksem kan inte botas, men det finns massor av saker du kan göra för att förhindra en uppblossande. Ändra livsstil för att minimera exponeringen för eventuella triggers är den mest effektiva behandlingen. Undvika miljömässiga triggers, såsom förändringar i luftfuktighet eller temperatur, kan bidra till att minska överdriven svettning som leder till sjukdomen manifestation. Om plåstret på huden klåda dåligt, kan en kall kompress bidra till att minska inflammation och minska klåda. Idag finns många effektiva terapier som är tillgängliga för att behandla olika typer av eksem. Med rätt behandling kan de flesta eksem styras.