Varför aromaterapi kan fungera för dig

När jag senast besökte butiken, verkade det som om överallt jag vände det fanns många olika produkter lovande resultat, vilket helt enkelt var baserat på det faktum att de innehöll en särskild aromaterapi doft, vilket skulle inkludera ljus, oljor och schampon. Men, det var en viktig fråga som hålls dyker upp i mitt huvud: är alla dessa aromterapibehandlingar bara fluff, som syftar till att sälja fler produkter till konsumenter eller kan de kopplas till några faktiska forskningen?

Konsten att aromaterapi har funnits i människors liv sedan tiden för egyptierna många århundraden sedan. Men vi, som individer, uppleva denna mycket fenomen varje dag och många av oss är inte medvetna om att vi är eller vad det kan betyda för oss. Du kommer förmodligen att upptäcka att det finns ett antal gånger när du har gått ner på gatan eller in i ett rum bara för att få en doft av något som förde tillbaka underbara minnen, eller det gjorde du känner riktigt bra och strömförande. Du hittar också att varje gång du gör så att du upplever aromterapi, är som något passivt uppstår i ditt dagliga vardagslivet.

Du kommer att finna att det i slutändan är aromaterapi uppbyggt kring vetenskap, vilket kommer att avspegla samspelet mellan individens psykologiska, neurologi och immunsystemet. Dessutom har det funnits ett antal olika undersökningar som har erkänt ett starkt samband mellan både de positiva och negativa erfarenheter av att använda aromaterapi, och något som positivt påverkar vårt immunförsvar och psyke. Mer så, visade det sig att den gamla devisen i sinnet över kroppen har förstått och erkänts av vetenskapen, liksom den moderna medicinska området. Men, måste du också tänka på att du kan öka ditt humör genom att skapa en mer positiv syn och använda aromaterapi, och genom att göra detta kommer du att kunna stärka din totala kropp, själ och ande.

Aromaterapi fungerar eftersom den använder luktsinnet som är vår starkaste känsla. Till skillnad från de övriga sinnena, har vårt luktsinne en direkt väg till hjärnan och allt det har en direkt väg till vårt limbiska systemet. Genom denna direkta portal dofter har möjlighet att direkt påverka medvetna tankar och reaktioner som det limbiska systemet är ansvariga för våra minnen (vrida på kort sikt och lång sikt), lärda svar, känslor och känslor.

Även aromterapi använder luktsinnet genom att utlösa specifika delar av hjärnan fungerar också genom att direkt absorbera de eteriska oljan molekyler in i våra kroppar, oavsett om det är genom bronkerna tarmkanalen vid användning skiljer sig eller ånga destillation eller genom huden i en massage eller bad.

Du kommer att finna att även aromaterapi inte utnyttjar en persons luktsinne, genom att utlösa vissa specifika områden av hjärnan, kommer det också att arbeta med direkt absorbera några eterisk olja molekyler i kroppen. Det kommer att göra det antingen genom bronkerna tarmkanalen (om du använder ångdestillation) eller genom att massera eller blötläggning huden med oljan.

Till exempel har pepparmynta som en olja varit känt för sin förmåga att lugna en persons matsmältningsproblem och fungerar bäst för detta specifika fall när det inandas, men andra fungerar bäst när de masseras in en individs hud.

Det är viktigt också att inse att även om vissa eteriska oljor har specifika fördelar de inte fungerar lika för varje individ. Till exempel Lavendel anses vara mycket effektiva för att lugna sinnet, kropp och ande men om du inte gillar doften av lavendel det inte kommer att ha samma effekt på dig, därför är det viktigt att arbeta med de eteriska oljor som du tycker .

Det är lätt att göra eftersom många eteriska oljor har liknande eller överlappande förmåner, vilket ger ett antal alternativ för en särskild fråga. Ett annat alternativ är att blanda ett par eller några eteriska oljor tillsammans för att skapa din egen doft som du gillar och kan i slutändan få stora fördelar de har att erbjuda.