hur man gör arm och handmassage

Vi använder våra armar och händer under hela dagen. Detta ger en hel del spänning och smärta i händer, handleder och armar. Armar och händer massage är mycket användbart för att lindra smärta som kommer med den överdrivna användningen av armar och händer. Armen och handmassage kan ske inom 5-10 minuter och det kommer snart att lindra smärta i kroppen.

Fördelar med armar och händer massage

Ett. När vi masserar våra händer, fingrar och leder, detta inte bara lindrar smärta från armar och händer, men även löser problem med dålig blodcirkulation och artrit.

2. Med armar och händer massage effekterna kommer att föras upp på bröstet med reflex. Så, med denna massage teknik kan vi också minska något tryck i nacken och huvudet på grund av nerv-och cirkulationssystem effekter.

Steg för armar och händer massage –

Ett. Slät på oljan som tidigare. När du arbetar på armen är det lättare att Effleurage med endast en hand, med hjälp av andra för att hålla armarna stadigt.

2. Böj armen vid armbågen. Massage runt handleden med små tummar cirklar med båda händerna.

Tre. Arbeta ner från handleden till ändarna på fingrarna med små tummar cirklar. Upprepa fem gånger.

4. Sträck varje finger, sedan tummen i sin tur mellan fingret och tummen.

Fem. Rotera fingrarna och tummen först medurs och sedan moturs.

6. Vänd handen över och gnid försiktigt längs solar plexus (från mitten handleden ner handflatan på långfingret) med hjälp av alternativa tummarna. Detta är lugnande på nervsystemet.

7. Vrid handen vid handleden medurs sedan moturs. För att göra detta låsa fingrarna i din partners.

8. Vänd handen över och arbeta på insidan av handleden upp till armbågen använda alternativa svepande rörelser. Upprepa fyra eller fem gånger.

9. Böj armen vid armbågen och föra den undre armen uppåt och över bröstet. Kläm längs hela överarmen från armbågen axla använda båda händerna.

10. För armen tillbaka till sidan Effleurage då hela området från hand till axla fyra eller fem gånger. Täck armen och upprepa på den andra sidan.

Massera armar och händer kommer inte bara ge lindring från smärta och spänningar i händer, handleder och armar, men också göra dem mer vacker och stark.

Disclaimer: Denna artikel är inte avsedd att ge hälsorådgivning och är för allmän information. Alltid söka insikter av kvalificerad sjukvårdspersonal innan man inleder hälsoprogram.