manuka honung för ögon-, öron-och bihåleinflammation

Honung har länge varit känt för sin förmåga att förstöra infektiösa bakterier. Man har insett att manuka honung från Nya Zeeland innehåller ytterligare antibakteriella egenskaper som inte finns i andra typer av honung, vilket gör det ännu mer effektiv vid behandling av infektion. Manuka honung största berömmelse har alltid varit sårvård och behandla även de svåraste att läka infektioner som MRSA och andra antibiotikaresistenta förhållanden. Däremot är det viktigt att veta att manuka honung kan också användas för att behandla andra infektioner i hela kroppen.

Studier har visat att manuka honung kan spädas och fortfarande bibehålla dess antibakteriella aktivitet. Därför kan det flytande genom tillsats av vatten till den för att den skall användas i områden där rent Manuka honung är opraktiskt. Till exempel, om en tesked manuka honung rörs ned i en kopp ljummet vatten tills allt löst, kan den sedan droppades i ögonen med hjälp av en pipett för att behandla ögoninfektioner. Denna samma procedur kan användas för öroninfektioner. Några droppar av en vatten / manukahonung lösning har tillräckligt antibakteriella egenskaper att läka ögat eller öroninfektioner mycket snabbt och effektivt.

För bihåleinflammation, är det rekommenderat att använda samma typ av vatten / Manuka honung lösning för att spola den nasala passagen. En Neti potten är mest att föredra för detta förfarande, men om man inte är tillgänglig, kan vattnet / Manuka honung mix bara sugas in genom näsborrarna från en kopp tills det kommer ut ur munnen. Detta fungerar även för de mest allvarliga bihåleinflammation.

Det är viktigt att bara använda en aktiv, medicinsk kvalitet Manuka honung UMF rating mellan 10 och 16. Manuka honung med en UMF rating mindre än 10 är inaktiv och bör inte användas för medicinska ändamål. Manuka honung som är mer potent än UMF 16 (dvs. UMF 20, 25, 30) är för stark. Det har förekommit rapporter om individer upplever känslighet för Manuka honung som är alltför potent. Därför är ett medium rad mer önskvärt för de flesta applikationer (dvs. UMF 16).