massage kropp mekanik terapeut skadeförebyggande och återvinning

Massage terapi är ett yrke som kräver ordentlig egenvård och mekanik kropp för att förhindra muskuloskeletala skador från överanvändning. Återhämtning från överanvändning skador kräver tid och tålamod, men med rätt vård och omvärdering av teknik och mekanik kropp, är fullständig återhämtning ofta möjligt.

Överanvändning skador smyga ofta upp subtilt över tiden. Skadorna börjar långt innan du får några symptom, så även om du känner dig stark och frisk nu, kan din kropp mekanik orsaka smärta och obehag på vägen. Vänta inte på den första tecken på smärta att omvärdera din massage tekniker.

Nyckeln till skada återhämtningen är att arbeta smartare, inte hårdare. Du kanske behöver fullständig vila från arbetsintensiva arbetet under en tid för att den skadade kroppsdelen att helt läka. Dra nytta av den helande kraften av karosseri som en del av din massage egenvård kan hjälpa till att snabba på återhämtningen.

Så frustrerande som en skada kan vara, är det också en möjlighet att ompröva hela din inställning till massage. Du kan upptäcka genom denna process av eftertanke en ny vision och energi för påbyggnad som driver dig att förbättra din teknik eller övergång till en ny form av karosseri.

Förbättra din kropp mekanik ingår omvärdera grunden för din inställning till massage. Fokusera på grunderna i ergonomi och kroppskännedom. Som ni relearn teknik, öppna dig upp för att ändra, även små förändringar. Även om du tror att din teknik är felfri, kan det finnas en subtil förändring du kan göra som minskar belastningen på kroppen och förhindrar reinjury.

Finjustera din teknik genom att studera dina kroppsrörelser framför en spegel. Öva på en vän eller familjemedlem med en spegel mittemot massagebänk tills du känner dig bekväm med den nya tekniken. Titta på din teknik i spegeln främjar självkännedom och konstruerar en mer objektiv ram för självutvärdering.

Justera höjden på tabellen massage till din egen längd, din kunds behov, och din modalitet. Om du använder en pall pneumatisk rullande, justera höjden för korrekt kropp anpassning. En hälsosam mix av sitter på en massage stol och stående hindrar dig från att arbeta i samma ställning hela dagen och hjälper till att balansera stressen i hela kroppen.

Att arbeta i två eller tre modaliteter eller karosserityperna också balanserar ut stressen belastningen på kroppen. Överväga att diversifiera din karossen praxis att inkludera mindre krävande metoder, såsom Hawaiian Lomi Lomi, barfota massage, shiatsu, varma stenar, och energiarbete.

Om du väljer att specialisera sig till stor del i en modalitet, utöka din teknik genom att massera med dina underarmar, knytnävar, armbågar och knogar att lindra onödig påfrestning på dina handleder, tummar och fingrar. Om du placerar överdrivna krav på någon kroppsdel, du öppnar dörren till reinjury.

När du är redo att underlätta tillbaka till massage, göra övergången gradvis en. Börja med en session per vecka och öka ditt antal sessioner mycket gradvis. Lär dina gränser och respektera dem. Det är bättre att öka intensiteten i din massage rutin för långsamt än att riskera reinjury.

Att försumma egenvård och lämpligt organ mekanik som en massageterapeut kan hota din förmåga att ge dina kunder den högkvalitativa behandling de förtjänar. Ju mer egenvård och självinsikt du tränar, desto bättre är dina chanser att ett långt och friskt karriär inom massage terapi.