när ska du få massage

När ska du få massage eller karossen? Frågan kommer upp mycket mer än du kanske tror. Folk frågar om de ska få massage på morgonen, eftermiddagen eller kvällen. De vill veta om de ska komma in för massage innan de börjar skada, eller vänta tills deras muskelsmärtor är outhärdlig. Vissa frågar om det är bättre före, under, eller efter ett träningspass eller sportevenemang.

I min San Antonio Massageterapi och Karosseri praktik, Massage Av Ben, svarar jag var och en av dessa frågor genom att säga “Du ska komma in varje dag”. Mitt svar är, naturligtvis, med glimten i ögat. Jag förklarar då att få massage varje dag skulle vara trevligt men onödig och kanske kosta oöverkomliga. Vidare, när och hur ofta du får massage bygger på de mål du vill uppnå med massage. Hur vi uppnår dina mål med massage är lite mer engagerade än bara en enkel Q & A i den här artikeln. Det borde vara en levande diskussion mellan dig och din massageterapeut eller kroppsterapeut, men hur är de grundläggande frågorna? Låt oss svara dem:

Q1. Ska jag få min massage på morgonen, eftermiddagen eller kvällen? Jag vill inte somna på jobbet, men jag skulle vilja att må bättre under dagen.

A1. Många människor är oroade över detta, men du bör inte oroa dig. Massage är avslappnande och vissa människor somnar under sessionen, men det betyder inte att du kommer att bli sömnig efteråt. Faktum är att många människor känner sig piggare och avslappnad efter sin massage session. Fortfarande, oavsett vilken tid på dagen du får din massage du förmodligen kommer att sova bättre när du äntligen gå till sängs. Så får din massage när det passar dig.

Q2. Ska jag få min massage innan min muskelvärk startar, eller ska jag vänta tills det verkligen gör ont innan jag får massage?

A2. Enligt min erfarenhet är det mycket bättre att få massage för att förebygga muskelsmärtor eller förhindra en upprepning av muskelsmärtor. Vissa massörer och klienter tror att vänta tills du upplever måttlig smärta tillåter dem att hitta källan lättare, men detta är sällan sant. Få hjälp tidigt.

Q3. Ska jag få massage före, under, eller efter ett träningspass eller sportevenemang?

A3. Ja. Det finns specialiserade massage tekniker som är utformade för att hjälpa dig i din kondition och atletisk strävanden. Idrottsmassage är ofta uppdelad i pre-event, inter-händelsen, och efter händelsen tekniker för att förbättra prestanda och stöd i tillfrisknandet. Om du inte har tillgång till massage under varje fas av din aktivitet bara plocka vad som är viktigast för dig – prestanda eller återvinning.

Jag tror fortfarande att du ska komma in varje dag om du kan eftersom om en “äpple om dagen” är bra då ett “massage en dag” är riktigt, riktigt bra. Naturligtvis fördelarna med massage och karossen är tillgängliga för dig även om du får det bara en gång.