naturlig vård genom bitter melon

Bitter melon eller Karela är nu dagar mycket populärt bland människor över hela världen. Anledningen till detta är dess potential att minska blodsockernivåerna. Karela har vissa egenskaper som är mycket användbara för att stävja diabetes mellitus eller allmänt känd som blodsocker. Det är en ört som är mycket användbara inte bara för att upprätthålla normala nivåer av socker i kroppen, men är också användbar för att upprätthålla normal funktion i kroppen.

Villkoret för hyperglykemi uppstår när kroppen inte kan upprätthålla den normala socker i blodet på grund av störningar i socker metabolism. Socker metabolism underhålls av insulin, ett protein som är utsöndra från islet of Langerhans närvarande i pankreas. Detta insulin störning kan vara metabolisk eller några eller på grund av några andra faktorer. Karela är mycket användbart för att upprätthålla regelbunden del av insulin i kroppen och hjälper också i korrekt underhåll av blodsockernivån i kroppen.

Bitter melon kallas karvelak i sanskrit och Momordica charantia i botaniska termer språk. Det är ett klänge vinstockar som växer till 4 till 5 meter. Bladen är suppleant och skildes från 3 till 8 lober. Anläggningen bär han-och honblommor separat. Frukten är avlång i utseende och om eller grön färg. Huden är grov och är av tunnform. Inom frukt, frön är närvarande som är 15 till 25 i antal. Dessa är mycket bitter i smaken.

använder

· Diabetes – det är hela världen accepterat faktum att bitter melon är mycket effektiv vid behandling av diabetes. Därför är det populärt kallas vegetabiliskt protein globalt. Kemiskt Karela innehåller en förening som är mycket lik den hos insulin som ibland hänvisas till som p-insulin. Undersökningar har visat att när extrakt av detta p-insulin ges subkutant har varit ganska effektiva i att ersätta det insulin från kroppen. Därför är en bra grönsak substitut för insulin. Karela har varit en ört val för att stävja blodsockernivån i kroppen. Det hjälper att stimulera bukspottkörteln att utsöndra insulin som andra kloka hade begränsats. Det har varit ungefär tre sådana beståndsdelar som verkligen är mycket effektiva vid behandling av de höjda sockernivåer i blodet. Dessa inkluderar steroidala saponiner kallas charantin, peptider som liknar peptider och vissa alkaloider. För att vara uppriktig är osäkert att av dessa som är den förening som faktiskt reglerar blodsockernivån, men det är säkert att en person får en bra lättnad.

· Matsmältningsbesvär – det är en bra matsmältning agent och hjälper till att stimulera utsöndringen av magsyra. Det är också användbart för att stimulera levern för utsöndring av galla juice som är mycket viktiga för metabolismen av fett. Det hjälper till att förbättra de peristaltiska rörelserna därför är det mycket hjälp för att undvika mag störningar.

· Dyspepsi – som Karela är mycket användbart för att upprätthålla normala tillståndet för matsmältningen varför det är användbart för att förhindra tillstånd som dyspepsi.

· Förstoppning – detta är ett tillstånd som drabbar miljontals människor över hela världen och den främsta orsaken till detta är de felaktiga matvanor och ohälsosamma matvanor. Dessa alla kan återupplevde genom att konsumera Karela juice på regelbunden basis. Det inte bara återupplever från SOM LIDER AV DÅLIG MATSMÄLTNING tillstånd utan också hjälper i kampen mot förstoppning. Det förbättrar peristaltiska rörelser magtarmkanalen och även förbättrar absorptionen i tarmen.

· Halsbränna – halsbränna är vanligt bland människor i dessa dagar. Det som villkor för brännande känsla i bröstet regionen. Detta händer på grund av matsmältningsbesvär. På grund av matsmältningsbesvär, är överskott av den saltsyra som produceras i kroppen vilket leder till denna brännande känsla. Genom regelbunden konsumtion av Karela juice, är matsmältningen i kroppen hålls på optimala nivåer därmed problemet med halsbränna är löst.

· Anti inflammatoriska – karela är ett bra anti-inflammatoriskt medel. Det hjälper till att minska eventuella edematous tillstånd i kroppen. Det hjälper att reglera cirkulationssystemet därigenom normalisera blodflödet. Detta hjälper till att minska alla typer av inflammation som uppstår i kroppen.

· Sår – karela är mycket effektiv vid behandling av den gastriska liksom sår i tolvfingertarmen. Den har en tendens att upprätthålla den normala produktionen av magsyra och syror dit genom att skydda slemhinnan från att bli utfiskade på grund av exponering för dessa hårda villkor.