naturliga sätt att bli av med förstoppning permanent

Många människor lider med denna sjukdom, och undrar hur man kan bli av med förstoppning, men det finns en uppsjö av lösningar för det, och du behöver inte lida i tysthet. Vissa av dessa åtgärder är så enkelt som att ändra den mat du konsumerar och dricka mer vätska. Förstoppning uppstår vanligtvis när det finns en brist på fiber i kosten eller ibland det beror på en total brist på vätskor som orsakar en blockering i tarmen kanalen. När vi vet den allmänna orsaken till förstoppning kan vi sedan gå vidare till att undersöka olika sätt att utrota det när det inträffar.

öka vätskeintaget för förstoppning

Om du vill verkligen veta hur man kan bli av förstoppning, bör du överväga att öka ditt vätskeintag. Detta är en av de enskilt viktigaste sakerna att tänka på när att bli av med förstoppning. Du måste se till att du dricker minst 8-10 stora glas vatten på en daglig basis. En sak att tänka på är att dricka vattnet något varmt eftersom detta kommer att hjälpa till att få din mage att flytta snabbare. Ett annat tips är att pressa saften av en färsk apelsin till en varm kopp vatten och dricka det hela dagen. Apelsiner är väl kända för att ha en hel del fiber i dem, och kan vara ett mycket effektivt sätt att bli av med förstoppning.

Ändra din kost få befrielse från förstoppning

Ett annat sätt att bli av förstoppning ändrar din kost, det finns vissa livsmedel som antingen kan kraftigt minska uppkomsten av förstoppning eller som kan helt utrota det när det händer. Några av de livsmedel som du bör överväga att äta är –

Ett. apelsiner
2. jordgubbar
Tre. linfrö eller linfrö
4. bockhornsklöver
Fem. citroner
6. honung
7. torkade plommon
8. fikon

Dessa är bara några av de livsmedel som du kan inkludera i din kost när man tänker på hur man kan bli av med förstoppning. Precis som det finns livsmedel som du bör överväga att äta det finns också livsmedel som du generellt bör undvika om du är benägna att förstoppning och dessa är följande.

Ett. bearbetade livsmedel
2. Ägg eller livsmedel med en hög halt av protein.
Tre. Mejeriprodukter (ost, mjölk etc).
4. vete
Fem. Kalciumtillskott (Detta är en mycket viktig eftersom en ökad nivå av kalcium i kroppen orsakar sammandragning av musklerna, och detsamma gäller för tjocktarmen. Gör därför förstoppning värre.
6. Kompletterande järn (Järntillskott är väl kända för att orsaka förstoppning).

medicin för förstoppning

Om du gick till apoteket och frågade dem hur man kan bli av förstoppning skulle de förmodligen visa dig ett brett utbud av olika över disk mediciner du kan överväga att ta. Även effektiv, de flesta av dessa behandlingar kommer från en naturlig produkt. Därför har dessa åtgärder skulle bara vara för någon som känner att de vill ha snabbare lindring och inte vill gå ner naturläkemedel roten.

Ett. Laxermedel-De bidrar till att stimulera produktionen av vätska för att få din mage att flytta igen
2. Osmotiska Laxermedel-Dessa är mycket vanligt att bli av förstoppning en av de mest framstående produkterna är magnesiumhydroxidsuspension. Dessa laxermedel arbete genom att höja nivån av vätska i tarmen.
Tre. Pall mjukgörare-Dessa är kända för att mjuka upp tarmarna att underlätta avföring.

Generellt när man beslutar hur man kan bli av förstoppning det bästa man kan göra är att överväga det naturliga alternativet först eftersom det normalt kommer att utplåna problemet om symptomen kvarstår sedan nästa alternativ skulle vara över disk medicinering. Förstoppning resulterar mycket i ett läkarbesök, men om det verkligen orsakar ett problem så är det lämpligt att söka medicinsk hjälp.