taggig värmeutslag

Prickly värmeutslag slår de flesta av oss någon gång i våra liv, oftast när vi är spädbarn. Oddsen är att de flesta av oss har upplevt de små, röda, varfyllda blåsor som kännetecknar denna irriterande åkomma, och den gnagande klåda som åtföljer dem. Den goda nyheten är att värmeutslag är lätt att behandla och att undvika, så vi borde inte behöva leva med det indefinitely.Because svettkörtlarna blockeras, kan det resultera i en bula. När någon övningar, bär de ofta nylon som håller i svett. Också ibland kan du gå direkt från träningen för att göra ett ärende eller gå till en klass utan att ta en dusch. Det är bra att kyla huden ner efter träningen och en taggig värmeutslag rekommendation är att ta en kall dusch och förändring i bomullskläder. Om du har luftkonditionering detta kan också hjälpa kroppen att svalna.

Ta en närmare titt på tygerna på din kropp eller ditt barns kropp för att se om detta kan fälla fukt. Det är bäst att bära bomullskläder. Män bör bära boxershorts snarare än kalsonger. Bli av med tajta jeans och bära lösare byxor att inte låsa fukt från svettning in i din kropp. Förändring efter bad av nylon.Applying majsstärkelse till den inflammerade taggig utslag hjälper till att lugna den. Det är bra att ta en kall dusch först. Ta den med dig till jobbet så att du kan använda den några gånger under dagen. Vissa människor kommer att hålla den i bilen för att använda efter att ha spelat boll eller tittar på en familjemedlem på en sport practice.This utslag orsakas av svettkörtlarna i huden blockeras blir. Detta hindrar svetten från att fly kroppen och istället leder det läcker in i närliggande hud, vilket orsakar rodnad och utslag. Medan detta inte generellt ha några allvarliga konsekvenser för hälsan, kan den taggig värmeutslag vara mycket irriterande och kan verkligen sätta en sordin på semester till varma länder.

Medge att den exakta mekanismen i arbetet förblev oklart, konstaterade Dr Hindson den “askorbinsyra [C-vitamin], när det ges i höga doser, är effektivt vid behandling och förebyggande av värmeutslag.” Han noterade också en av de vitamin största fördelar:. ‘Inga oönskade biverkningar har noterats från sådana doser till datum “(Lancet) När du befinner dig med finnar värmeutslag, är det allra första du behöver göra svalka dig ner . Detta kan åstadkommas genom en kall blöt i badkaret, sitter framför en fläkt, dutta kalla tvättlappar på huden eller hitta en luftkonditionerad plats att koppla av. När du gjort detta kan du även använda dessa andra tekniker för att mildra situationen: Inte förlora förtroende för din förmåga att fatta kloka beslut som påverkar ditt barn. Lita på ditt omdöme när du väljer kläder för ditt barn att bära. Enkelt övervaka temperaturen och känslan av ditt barns hud kommer att hjälpa dig att urskilja om en insats kan krävas.

Dessutom, om möjligt försöka bära löst sittande kläder gjorda av naturliga fibrer såsom bomull. Den lös passform möjliggör luftflöde hålla dig torktumlare, och naturfibrer är material som andas så att de tillåter värme att fly. Syntetiska fibrer såsom polyester och microfiber å andra sidan är syntetiska fibrer som fälla värmen i. De är bra för att hålla varmt på vintern men definitivt inte lämplig om du vill hålla huvudet kallt i summer.Among barn eller spädbarn, värme utslag uppstå på grund till deras utveckling svettkörtlar som inte transportera talg eller naturlig olja till hudens yta. Värmeutslag hos barn sker i allmänhet på pannan, nacken och axlarna. Hos vuxna är värmeutslag ofta ett resultat av svett porer blir blockerade av talg och döda hudceller. Armbågen, hals, bröst och bröst är de drabbade områdena av huden hos vuxna.