tio helande livsmedel som används i kinesisk medicin

När vi tänker på kinesisk medicin, de flesta av oss tänker genast av akupunktur, är dock användningen av örter i healing en hörnsten i kinesisk medicin, alltför. Teorin bakom örtmedicin är att varje ört utövar flera olika effekter på kroppen genom sin inneboende temperatur, handlingar, och orgel (s) att den påverkar.

Liksom örter, livsmedel har också läkande egenskaper. Men vissa livsmedel har starkare åtgärder på kroppen och är i själva verket anses örter samt livsmedel. Bland dem:

Ingefära är mest känd för sin förmåga att lösa en orolig mage. Också vara en mycket varm ört, kan ingefära kombineras med lök i buljong för att kämpa mot de tidiga stadierna av en förkylning.

Valnötter har fått tummen upp nyligen som en bra källa till omega 3-fettsyror. Men valnötter också används i kinesiska örtblandningar och livsmedel terapi för att fukta tarmarna och lindra förstoppning. Valnötter anses också vara en bra tonic för den kinesiska Kidney – tror livslängd.

Vattenmelon är ett livsmedel som du ofta sugen på en varm, fuktig dag, och av goda skäl. Vattenmelon är kylning och fuktning, och används i kinesisk medicin för ett tillstånd som kallas Sommarhett, vilket är att bla illamående känslan man får när det är riktigt varmt och klibbigt ut.

Mung bönor är också bra för Sommarhett. Koka mungbönor tills de är mjuka och dricka vattnet de var tillagas i. Om det låter brutto, bara lägga till lite buljong, kryddor och några grönsaker, och göra det till en soppa.

Kanel är varm och får din energi i rörelse. Det är bra om du har en förkylning med massor av värk och smärta.

Scallions också uppvärmning och dispergeringsmedel (flytta). De är vanligast i de tidiga stadierna av en kall kokt med ingefära. Dricka buljong och gå till sängs – dessa örter används för att orsaka ett milt svett, vilket kan sprida en förkylning innan det blir för svår.

Hawthorne frukt kan hittas i asiatiska marknader, som ett komplement, eller som en syrlig godis kallas Hawflakes. Hawthorne är bra för något som kallas mat stagnation i kinesisk medicin, som liknar matsmältningsbesvär.
Vitlök är känt för att döda parasiter. Den används som en influensa förebyggande i kinesisk medicin, samt för livsmedel toxicitet (matförgiftning), med symtom som diarré och dysenteri.

Kinesiska datum är bra att tonify kinesiska mjälte. Tecken på en Spleen svaghet exempel andfåddhet, trötthet, dålig aptit, brist på energi. Kinesiska datum kan också hittas i asiatiska marknader och vissa hälsokostbutiker. De kan ätas ensam eller läggas till sallader och andra rätter.

Under de senaste åren, har Gojibär fått mycket uppmärksamhet som ett livsmedel för hälsa och livslängd. Även känd som kinesiska gojibär, Gojibär är röda, söta och sura, och kan ätas eller läggas till livsmedel som russin. I kinesisk örtmedicin Goji bär används för ögonproblem såsom dimsyn och nedsatt syn på grund av åldrande. Äta Gojibär för livslängden skulle inte vara fel, eftersom de även gynnar de kinesiska njurarna, som är förknippade med åldrandet.