vad är bidrottninggelé

Vad är allt surr om bidrottninggelé och är det populärt komplement rätt för dig?

Bidrottninggelé, även känd som Gelee, är en tjock geléartad mjölkvit substans som utsöndras från körtlar nära huvudet av bin sjuksköterska arbetare och matas till kupan drottning från hennes larvstadier och upp i vuxen ålder. Dess enda syfte är att stimulera hennes tillväxt och utveckling. Det verkar som om bidrottninggelé agerar på juvenila hormoner i utvecklingsländerna drottningens kropp och detta gör henne att mogna medan drönarna, som inte är upptagna bidrottninggelé, förbli i ett tillstånd av fysisk omognad. En bikupa drottning kan leva upp till sju år, men utan hennes speciella kosten bidrottninggelé drottningen skulle ha haft samma korta livslängd hos alla andra arbetstagare bee – sju till åtta veckor.

De gamla egyptierna höll bin så långt tillbaka som 5500 f.Kr. och bidrottninggelé har använts i kinesisk medicin i århundraden och fortfarande är idag.

Människor har använt bidrottninggelé som en allmän hälso-tonic för åldrar men det är också används för särskilda aliments också. Det har finnas bjudet att lindra hjärta, lever, njurar, mag-och hudproblem, för att behandla högt kolesterol, bromsa tecken på åldrande, lindra smärtan av artrit, bromsa utvecklingen av multipel skleros, förbättra immunitet, förbättra sexuell prestanda, förbättra hår tillväxt och även att läka benfrakturer. Många svär att bidrottninggelé bidrar till att förbättra sin uthållighet, energi och övergripande känsla av välbefinnande också. Melbrosia, en blandning av bidrottninggelé och bipollen och används ofta av kvinnor i klimakteriet att hantera sina värmevallningar och andra associerade fysiska symptom.

Det är populärt uppfattningen att bidrottninggelé har föryngrande och anti-aging egenskaper hos människor, vetenskapligt det inte har levt upp till denna förväntan, men det är inte utan potentiella medicinska fördelar.

Bidrottningsgelé består av mestadels vatten, men den innehåller också proteiner, fett, socker och andra spårämnen också. En av de typer av protein som finns i drottninggelé, och en kvantitet av socker, har visat sig ha antibakteriella eller antimikrobiella egenskaper. Den gelee innehåller också vitaminer, mineraler och andra fytosteroler som Neopterin – även hos människa denna kemikalie tros spela en roll i vårt immunförsvar. Enligt PDR hälsa, “bidrottninggelé kan ha hypolipidemiska, antibakteriella, antiinflammatoriska och antiproliferativa aktiviteter. Det är mycket preliminära bevis för att det också kan ha vissa antibiotika, immunmodulerande, anti-inflammatorisk, sårläkning och anti-cancer effekt. ”

Som ett tillägg kan tas i en tablett eller kapselform, eller det kan intas i en mängd olika livsmedel såsom choklad, barer frukt och antioxidanter drinkmixer. Bidrottninggelé kan också hittas i ett fantastiskt utbud av hygienartiklar som läppbalsam och hudkräm också.

Medan bidrottninggelé kosttillskott och produkter är allmänt tillgängliga och används ofta gravida och ammande mödrar, bör de med allergi eller överkänslighet mot något av dess komponenter inte använda detta tillägg. Biverkningar inkluderar utslag och klåda, astmaattacker och bronkospasmer, och sällan, anafylaxi och dödsfall har inträffat.

Som med alla hälsa komplettera ogrundade påståenden är vanliga när det gäller att framhäva fördelarna med bidrottninggelé, och även om det inte finns några aktuella studier som pekar definitivt att fördelarna med dess användning det växer fram uppgifter som ser hoppfullt.