Vad är infraröd bastu och varför ska du bry dig

Om du håller upp med den senaste hälsa och friskvård nyheter, du har hört nog något om infraröd bastu. Förespråkarna säger att de har fördelar jämfört med traditionella bastur, men kanske du fortfarande lite förvirrad. Om du undrar, “vad är infraröd bastu?” då denna artikel kommer att hjälpa dig att reda ut allt.

Bastun har använts i århundraden av folk runt om i världen. De holistiska hälsofördelar av bastun är nästan för många att nämna. Bastun inducerar svett, vilket rensar orenheter och toxiska substanser från våra kroppar. Användare rapporterar lägre stressnivåer, klarare hud, ökad energi nivåer, och ett bättre humör. Människor kan faktiskt använda bastu för att hantera sin vikt och bränna kalorier.

Traditionell bastu är inneslutna i ett trä paneled rum med en ruta i hörnet. Lådan är fylld med glödande kol som värmer upp luften, som i sin tur värmer upp folket i rummet. Det är viktigt att hålla dörren ordentligt stängd så att ingen av varm luft strömmar ut. Vissa människor kallar dessa ångbastu eftersom hälla vatten över glöden fyller rummet med het ånga som kan påskynda uppvärmningen.

Detta är dock ett mycket ineffektivt sätt att värma upp den mänskliga kroppen. Så mycket energi slösas bort värma upp luften i hela rummet, och att värme är en låg kvalitet typ av värme som inte kan tränga särskilt långt in i huden. Den producerar fördelar, men oftast bara ytligt och kära. Ange infraröd bastu. Infraröd bastu är en banbrytande teknik som tillåter människor att uppleva de positiva hälsoeffekterna av ångbastun på en helt ny nivå.

Infraröd bastu inte lita på att värma upp luften i ett rum för att värma människor i den. De direkt värme människor, effektivt eliminera mellanhanden. De är mer effektiva än traditionell bastu och producera en värme som tränger flera inches in i huden för djupare och mer bestående fördelar. De kallas infraröd bastu grund av den innovativa ny typ av värmeelement som de använder.

Om du fortfarande har svårt att förstå skillnaden mellan traditionell ångbastu och infraröd bastu, försöka visualisera skillnaden mellan en varmluftsugn och en mikrovågsugn. En varmluftsugn värmer upp luften, och luften värms upp din mat. Det tar lång tid att förvärma, och laga din mat kan ta timmar. En mikrovågsugn, å andra sidan, inte värmer luften. Eftersom det direkt värmer din mat, är processen mycket snabbare och mer energieffektiva.

Den ugn och mikrovågsugn exempel är endast för illustrativt syfte, förstås. Mikrovågor fungerar inte exakt samma som infraröd bastu, även om de är likartade. Det kan hjälpa att titta på det spektrum av ljus. Mikrovågsugnar använder mikrovågor, medan infraröd bastu använder infraröda ljusvågor för att fungera. Infrarött ljus är en form av osynligt ljus är mycket likartade (men inte exakt identiska) för solljus. Om ni föreställa er känslan av uppvärmningen verkan av solen, kan du visualisera effekten av långt infraröd bastu. Även när luften omkring dig är inte varmt eller fuktigt, kan du fortfarande känner mycket varmt i direkt solljus. Infraröd bastu utnyttja uppvärmningen kraften i solen men ingen av dess skadliga komponenter, såsom farliga UV-strålar.

Framväxten av den infraröda bastun på marknaden har verkligen orsakat en massa människor att sitta upp och ta meddelande. De vill veta vad som är infraröd bastu, och av goda skäl. Infrarött ljus ger folk ett helt nytt sätt att uppleva fördelarna med bastu för deras fysiska och psykiska hälsa.