myter och misconseptions om kolesterolsänkande örter

Är du intresserad av en mer naturlig metod för behandling av höga kolesterolvärden? Vill du köra ner ditt kolesterol för ett längre och friskare liv?
Det finns flera naturliga örter som är kända (eller tros vara kända) för att hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna. Bland dem är:

linfrö – linfröolja:
Linfrö är själva fröet på lin, och tros ha ursprungligen kommit från Egypten. Den växer i hela Kanada och nordvästra USA. Linfröolja kommer från komprimerade linfrön. Både linfrö och linfröolja har använts i försök att sänka högt kolesterol naturligt.
Hel eller krossad linfrö kan blandas med vatten eller juice och intas genom munnen. Linfrö är också tillgänglig i form av pulver eller mjöl formen, och används ofta för att göra bröd och muffins. Linfröolja finns i flytande och kapselform.
Enligt FDA, studier av linfrö preparat för att sänka kolesterolnivåerna rapporterar blandade resultat. (Dessa studier verkar lovande, men eftersom de fortfarande pågår).

vitlök:
Vitlök är en ätlig glödlampa och har använts både som en medicin och en krydda i många år. (Det är också påstods kunna hålla vampyrer borta!) Vitlök mest vanligaste användningsområdena som kosttillskott är för högt kolesterol, hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Vitlöksklyftor kan ätas råa eller kokta. De kan även torkas eller pulveriserad och användas i tabletter och kapslar. Raw vitlöksklyftor kan användas för att göra oljor och flytande extrakt.

Dessa är några bra rapporter som antyder att ta vitlök något kan sänka kolesterolhalten i blodet, studier har visat små, men bra effekter för 1 till 3 månaders användning. Men hittade en NCCAM-finansierad studie om säkerheten och effektiviteten av tre av vitlök preparat som används mest (färsk vitlök, torkade pulveriserade tabletter vitlök, och åldern vitlök tabletter extrakt) för att sänka kolesterolhalten i blodet ingen effekt. (Juryn är fortfarande ute på den här.)

druvkärneextrakt:
De druvfrön används för att producera druvkärneextrakt erhålls oftast från vin tillverkare – sina matrester faktiskt. De blad och frukter av druvan har använts medicinskt sedan antiken i Grekland. Vindruvskärnextrakt används för flera aliments relaterade till hjärtat och blodkärlen, såsom ateroskleros (åderförkalkning), högt blodtryck och högt kolesterol.

Vindruvskärnextrakt finns i antingen kapsel eller tablettformer. Laboratorieförsök har visat att druvkärnor innehåller antioxidanter-ämnen som förhindrar cellskador orsakade av fria radikaler, (I ett nötskal, fria radikaler finns överallt i vår miljö och kost och är ansvariga för en hel del cellskador och cellsdysfunktion.) Men Enligt FDA, är det fortfarande oklart hur druvkärnor kan påverka kolesterolnivåerna.

grönt te:
Alla typer av te (grönt, svart och oolong) produceras från Camellia sinensis anläggningen. Färska blad från denna växt ångas för att framställa de “gröna teer”.
Grönt te och grönt te extrakt har också använts för att förbättra mental vakenhet, medhjälp i viktminskning, sänka kolesterolnivåerna, och skyddar huden mot solskador. Grönt te är vanligtvis bryggt och druckit som dryck. Grönt te extrakt kan tas i kapslar och används ibland i hud produkter.

rödklöver:
Rödklöver tillhör familjen av växter som kallas baljväxter (Pean och bönor är de mest välkända baljväxter). Rödklöver innehåller fytoöstrogener-mycket likt det kvinnliga könshormonet, östrogen. Nuvarande användning av rödklöver är för klimakteriebesvär, bröstsmärtor i samband med menstruationscykeln, högt kolesterol, benskörhet och symptom på prostataförstoring.
De blommande toppar av rödklöver växten används för att framställa extrakt och de är tillgängliga i form av tabletter och kapslar, samt i te och flytande former. Enligt FDA, det finns inte tillräckligt vetenskapligt underlag för att avgöra om rödklöver är effektivt för att sänka dina kolesterolnivåer.

soja:
Soja, en växt i ärtafamiljen, har varit en gemensam faktor i asiatiska dieter under många år. Den finns i moderna amerikanska dieter som ett livsmedel eller livsmedelstillsats och väldigt ofta används i vegetarisk kost på grund av dess mångsidighet och enkelt sätt på vilket dess smak kan förändras.
Människor använder sojaprodukter för att förebygga eller behandla många hygienkrav, inklusive höga kolesterolvärden, klimakteriebesvär som värmevallningar, benskörhet, högt blodtryck, bröstcancer och prostatacancer.
Soja finns i en mängd olika former såsom tabletter och kapslar. Soja kosttillskott kan innehålla isoflavoner eller sojaprotein eller båda. Sojabönor kan kokas och ätas “som är” eller används för att göra tofu, sojamjölk, och andra typer av livsmedel. Dessutom är soja ibland används som tillsats i vissa livsmedel, inklusive bakverk, ost och pasta. Enligt FDA Forskning föreslås att ett dagligt intag av sojaprotein något kan sänka nivåerna av LDL (det “onda” kolesterolet).