magnetisk terapi – en icke invasiv behandling för smärta

Historiskt magneter har använts för terapeutiska ändamål. Tusentals år sedan det finns rekord av magneter används för att läka i Mindre Asien och Grekland. Kineserna använde magneter i samband med akupunktur och zonterapi. Legenden säger att Cleopatra använde magneter för att hålla henne ungdomliga utseende.

Det borde inte komma som en överraskning att den moderna amerikanska konsumenten har valt att använda detta alternativ healing metod. En av 1000 amerikanska hushåll använder magnetiska terapeutiska produkter. En av varje 7 japanska hem och en av tio tyska hem använder dessa produkter.

Magnetiska produkter finns tillgängliga för att behandla olika tillstånd. En magnetisk bäddmadrass kan ge lindring av sömnlöshet, ledvärk, muskelkramper och fibromyalgi. Magnet wraps kan användas för att lindra smärta i nedre ryggen, artros leder och inflammerade senor. Magnet armband kan användas för att lindra karpaltunnelsyndrom. Homedics Thera-P massera magnetiska sulor ger energi och förnyar din kropp genom dina fötter. De magnetiska skoinlägg tillhandahålla en icke-medicinsk behandling för att lindra smärta genom dussintals akupressur noder. Magnet sulor hjälper lindras smärtan från fötterna inflammation och hjälpa till att förhindra utvecklingen av denna inflammation ben sporrar. Magnet sulor också behandla gikt och förbättra blodcirkulationen. Nya revolutionära vågen tekniken alstrar magnetiska vågor som penetrerar fotsulorna.

Det finns seriösa studier som visar den helande värdet av magnetiska produkter. Magnet terapi anses av vissa utövare av komplementär och alternativ medicin för att vara jämförbar med andra läkemedel i CAM. Det är en icke-invasiv och billigt alternativ behandling till olika krämpor och smärtor.