plantar fascit (fot tendinit)

Fot Tendintis är väckt den genom att gå, springa, fallit valv, stående under långa perioder, atletisk aktivitet, vikt tryck, vridna anklar, och åldrandeprocessen. Som vi kan se i diagrammet på undersidan av foten, härrör den viktigaste senan (som egentligen är ett ligament) från tre grenar och sträcker bakåt för att bilda och ansluta den långa plantar ligament, som sedan ansluter till hälbenet (calcaneus) .

När vi springa, gå, hoppa, delta i sportaktiviteter, såsom tennis, golf, handboll, racket boll, eller squash, vi inte bara stressen ligament, men även trötthet ledband på undersidan av fötterna. Detta orsakar ligamenten till “rebell” och ge upphov till smärta.

När vår normala fotvalvet plattas eller “faller”, placerar den ett felaktigt belopp i stretching på ligamenten som släpper bara när du sitter eller ligger. Stående under lång tid och vikt trycket ökar påfrestningen på ligamenten. Därför, om du är överviktig, det ökar dina chanser för plantar fascitis.

Självklart, om ditt jobb kräver att du stå hela dagen, det ökar din känslighet för foten tendinit.

Många olika sportaktiviteter finns potentiella risker för fötterna: tennis = långa perioder av stillastående, plus en hel del plötsliga starter och stopp, ökar stress på plantar ligament. Liknande problem med handboll, racket boll och squash.

Twisted vrister inåt (inversion) eller utåt (eversion), stör detta den normala viktfördelning över bottenytan av foten. Det kan, ibland, negativt påverka hälsenan.

Sedan är åldrandet: När vi åldras senor och ligament förlorar en del elasticitet och spänst. De strama därför, och orsaka smärta.

Syftet med någon terapi som hoppas kunna leverera bestående resultat är att öka elasticiteten (bounce-back förmåga) i senor eller ledband. Vår terapi gör just det! Och det kan ske hemma!

Dagens behandlingar inkluderar: Ortopedteknik (bågar). Men många tendinit offer blivit “avstängd” av ortoser. Varför? Eftersom de sätter ortoser i sina skor, och räknar med att gå ut i solnedgången, och har aldrig ett problem igen! Det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att använda valv.

Cortisoneskott, särskilt om det finns en kalcium sporre. Den sporre i sig inte orsakar foten smärta, eftersom den är riktad framåt, inte nedåt. Den mjuka vävnaden runt sporre blir inflammerad och producerar smärtan. Det är därför cortisoneskott levererar tillfällig hjälp.

Den grundläggande orsaken till foten smärta är plantar fascitis. Kom alltid ihåg att plantar fascitis (liksom alla andra former av tendinit eller ligamentosis) gillar att bli kronisk.
Kronisk betyder att det inte helt vill lämna din kropp. Det tenderar att återvända igen och igen. Om det händer, inte misströsta inte! Behandla det med vårt hem terapi, och det kommer att bete sig!

En hälsporre kan utvecklas som ett direkt resultat av den dragande och rycka i plantar ligament på den främre nedre delen av hälbenet. (Calcaneus). Den sporre ansikten alltid framåt, så den dör inte orsaka smärta i botten av foten nära hälen.

Eftersom sporre i sig inte orsakar smärta, är operation inte ett godtagbart alternativ.
Vi har ett naturligt, hem-själv avhjälpa inställning till detta problem.
Så, om du är engagerad i ett arbete eller idrottsverksamhet som negativt påverkar de plantar ligament, Det finns hjälp! Dr Edward Holtman, DC Office Telefon: 1-262-673-5650.

dr. Edward g. Holtman, likströms-tendinit behandling specialist
över 40 års erfarenhet!