skabb över disk medicinering

Skabb över disk medicinering är lättillgänglig och finns i två huvudformer-en kräm med aktiva substansen permetrin och en lotion som innehåller malation. Båda dessa ämnen är insekticider och fungerar genom att döda bort kvalstren genom att tränga in i huden.

Den skabb villkoret är alltid mycket smittsam och överförs genom person-till-person-kontakt. Det är mycket vanligt i områden med hög befolkningstäthet, men även på platser där det finns många människor i närheten under en begränsad tid varje dag, till exempel i skolor, daghem och sjukhus. Det är mest frekvent rapporterade hos barn och vuxna.

De första tecknen på skabb är oftast en outhärdlig klåda som är, tvärtemot vad många tror, ??inte orsakas av kvalster som kryper under huden, utan av en allergisk reaktion. De synliga tecknen är oftast en röd eller rosa utslag och vissa människor rapport ser små silvriga linjer under hudens yta. Tvärtemot vad många tror, ??inte dålig hygien inte göra dig mer mottaglig för skabb, är det bara närheten till andra flygbolag som är den viktigaste faktorn.

De skabb över disk medicinering, permetrin, mycket ofta rekommenderas först, följt av malation lotion om krämen är misslyckade. Båda behandlingarna bör tillämpas för hela familjen på en gång och någon annan som har varit i nära fysisk kontakt med den sjuke. Detta bör tillämpas på ren, torr hud som inte är alltför varm eftersom det stör absorptionen av krämen. Det skall tillämpas på hela kroppen, inklusive eventuella hudveck och under naglarna. Om du tvättar händerna efter behandling, skall krämen appliceras igen. Permetrin bör lämnas på huden i 8-12 timmar och malation i 24 timmar.

Biverkningar av skabb över disk medicinering inkluderar hudirritation och en brännande känsla. Om detta inte går bort inom ett par dagar, sedan besöka din läkare. I själva verket tycker vissa sjuka inte det faktum att dessa behandlingar innehåller insekticider och föredrar att använda naturliga behandlingar på kroppen om möjligt och så långt som skabb är berörda, det finns alternativ i detta avseende.