tips för att lagra dina eteriska oljor

Eteriska oljor, CO2S och absolutes är vanligtvis säljs för användning i små flaskor. Vanligen de säljs i 5 ml, 10 ml och 15 ml flaska storlekar. Dyrare olja säljs i 2 ml och 1 dram storlekar flaska. Dessa oljor bör förvaras mycket noga eftersom de lätt kan skadas av ultraviolett ljus och få försämrats mycket snabbt på den blå delen av spektrumet, jämfört med rött. De kan förlora sina terapeutiska fördelar och försämras med tiden. Exempelvis oxiderar citrusolja och börjar förlora arom och dess terapeutiska egenskaper, men inte varje eterisk olja förlorar sitt värde, som sandelträ och patchouli oljor.

Du bör alltid förvara eteriska oljor i en bärnstensfärgad flaska och om du håller oljan i en blå färg flaska sedan hålla det på en mörk plats, är det inte så viktigt för bruna färgade flaskor. Mörka glasflaskor som bärnsten eller koboltblå flaskor kan hålla solstrålar ut. Försök undvika att köpa någon eterisk olja som kommer i en genomskinlig flaska med en gummi dropper införlivas skruven topplatta eftersom den starkt koncentrerade oljan har kapacitet att vända gummit glödlampan i tandköttet. Aldrig köpa oljor som säljs i plastflaskor. Det finns några leverantörer som säljer eteriska oljor i aluminium flaskor, men dessa flaskor är acceptabelt om inredningen är fodrade. Alltid förvara flaskorna i ett mörkt och svalt ställe eftersom dessa oljor inte kan ta höga temperaturer och de avdunstar snabbt. De flesta av de oljor som finns i en flaska som innehåller en “öppning reducering” som är en liten, klar insats inuti flaskan öppningen och fungerar som en pipett. Du kan lätt tippa flaskan och fördela den eteriska oljan droppe för droppe. Kom ihåg att sätta på locket snabbt efter användning och se till att locket är ordentligt stängd när den inte används.

Oavsett vilken eterisk olja du köper kommer att pågå i ungefär tre år från dagen för buteljering. Men om du ger utmärkta lagringsförhållanden då oljan kan lagras i minst fem år. Det finns dramatisk minskning av hållbarheten när oljorna späds med transportören oljor. En blandning kommer att vara effektiva för cirka tre till sex månader om du förvarar den i en bärnstensfärgad flaska på en sval plats. Med vetegroddsolja läggs, är hållbarheten ca sex till nio månader. Kom ihåg att kassera oljan om det finns en förändring i lukten eller när vegetabilisk olja blir härsken.

Det finns några punkter som du behöver för att hålla i form när du köper en eterisk olja:
• Köp oljor i bärnsten färgade flaskor
• Kontrollera om det datum då den var på flaska och hur gammal den är
• Oljan bör inte hållas i direkt solljus
• Kontrollera om alla eteriska oljor är av samma pris. Detta är en indikation på att du blir lurad. Till exempel kommer rosmarin eller lavendel olja vara billigare än rosenolja.
• Kontrollera om eterisk olja som du köper blandas med någon annan transportör olja och om ja, sedan ta reda på när det späddes.