vad som är och vad som inte är hypnoterapi

Det är inte någon sorts scenshow gimmick. Processen är mycket enkel och du är alltid helt medvetna om vad som pågår.

Hur hypnoterapi fungerar är att du styrs in i en naturlig trance tillstånd (som du har varje dag ~ när du förlorat dessa fem miles på motorvägen, eller är uppslukad av en film, vad som helst förutom sömn när du har inget begrepp om tid och du är på “autopilot”) och terapeuten sedan lämnar förslag till ditt undermedvetna som hjälp att ta itu med det problem du tar upp. Du förblir medveten om allt som sägs och kunde gå ut när som helst.

Hypnos beskrivs av många som ett förändrat medvetandetillstånd som uppnås när ditt sinne och kropp är helt avslappnad – detta tillstånd av djup avslappning är helt naturligt och helt säker. Det är värt att upprepa, medan du är i hypnos du kommer att vara medveten om och ha kontroll över dina handlingar hela tiden.
Vi kan inte nog understryka att det i vardagen finns det många tillfällen då vi går in i ett tillstånd av djup avslappning, till exempel, drömma för dag eller att känslan av att vara helt nedsänkt i en bra bok. Du passerar också genom denna djupt avslappnat tillstånd strax innan du somnar och när du vaknar – så det finns allt att vinna på att kunna utnyttja hypnoterapi.

Hypnoterapi har använts sedan urminnes tider för att ge en säker och drogfri metod för att skapa önskade förändringar snabbt. Det är helt naturligt och det finns inga obehagliga eller oönskade biverkningar. Ett hypnotiskt tillstånd gör ditt undermedvetna att ta emot nya, acceptabla, nyttiga förslag. Det gör att du kan byta till den person som du var ämnad att vara.