de dolda hälsofördelar med massage

Många människor älskar att få massage eftersom de känner sig bra, men vad de flesta människor kanske inte inser är att massera också ger positiva hälsoeffekter. När massage och tekniker den görs rätt, kan massage minskar stress, ger muskelavslappning, och förbättra ditt immunförsvar. Massage kan hjälpa till att återuppleva smärta i kroppen och bota huvudvärk. Massage kan också användas för att läka skador och behålla muskler och rörligheten i lederna. Om du har någon typ av problem med dessa områden, och traditionella medicinska förfaranden inte fungerar för dig, tala med din läkare om alternativ behandling alternativ som massage.

Det finns många olika typer av massage och en professionell kommer vanligtvis träna en eller två av dessa. Gör din forskning och besöka någon som kan hjälpa dig med dina specifika problemområden. Det finns svensk massage som fokuserar på avslappning och djup vävnad massage och andra som fokuserar på att lossa upp muskelvävnad.

Det finns olika typer av massage som riktar vissa delar av kroppen. En Kranio-sakral massage kommer att fokusera på din nacke, huvud och rygg för att få det korrekt inställd och fungerar normalt. Denna massage löser också upp spända muskler i kroppen. Chi Nei Tsang är en annan typ av massage som fokuserar på en persons bukorganen att hjälpa till med matsmältningen smärta eller sjukdom. Om lederna ger dig problem, överväga att använda Trager metoden. Denna typ av massage kan förbättra ditt liv när det görs på rätt sätt. Du kan även använda den här massagen i samband med den svenska massage eller andra typer av massage för att lösa särskilda problem och slappna av hela kroppen.

Andra typer av massage ger avkoppling eller lindra stress som Rosenmetoden. Alla massage ska få dig att känna fysiskt och känslomässigt bättre. Det finns några olika typer av massage, såsom djup vävnad massage, kan det vara lite smärtsamt och bör endast användas om din läkare rekommenderar denna typ av behandling för dig. Ett exempel på denna typ av teknik är Rolfing. Rolfing arbetar för att anpassa vävnader på rätt sätt och räta på ryggen. Efter denna typ av massage, bör du känna dig bättre och inte sämre. Om ditt tillstånd försämras, måste du tala med din läkare och ta alternativa åtgärder omedelbart.

Det finns vissa typer av massage som används specifikt för helande. Dessa inkluderar den Alexander tekniken, akupressur, feldenfrais, zonterapi, Reiki, och Shiatsu metoder. Det finns olika sätt att använda dessa tekniker och forskning bör göras innan du försöker använda dessa alternativa terapimetoder för läkning. Du kan också hitta information om hur man utför enkla massagetekniker på dig själv för att förbättra din komfort nivå, eller så kan du köpa en massagestol för ditt hem eller kontor. Din läkare eller massageterapeut kan hjälpa dig att avgöra vilken form av massage skulle vara bäst för dig och vad din kropp kan hantera.

Så nästa gång du behöver för att koppla av eller lindra värk i kroppen, överväga att använda massage för att få lindring.