ekologiska eteriska oljor – köps direkt från naturen knä

Eteriska oljor är rena essensen av en växt eller ört. Det är dock svårt att utesluta förekomsten av bekämpningsmedel i så kallade ren eterisk olja, särskilt i den ålder där bekämpningsmedel utgör en viktig beståndsdel i jordbruket. En slutsats följer att den eteriska oljan som härrör från sådana råvaror inte kan vara lika effektivt för sådana ändamål, vilket resulterar i biverkningar ibland. Den vurm för ekologiska eteriska oljor fjädrar från bekymmer för ettor Säkerhet vid användning av eteriska oljor.

Ekologiska eteriska oljor är tillverkade av växter och örter som har odlats utan bekämpningsmedel. Ekologiskt jordbruk samexisterar med de naturliga systemen snarare än dominerar dem. I processen, är jordbrukaren kunna bevara och bygga markens bördighet, minskar föroreningarna och totalt blir en korsfarare för att skydda miljön.

Bekämpningsmedel är inte den enda komponenten som den organiska eteriska oljan måste bli av. Bönderna måste vidta åtgärder för att bevara markens kvalitet av marken. Detta kommer att resultera i enzym-rika och terapeutiskt livskraftig råvaror. Med hjälp av dessa tekniker säkerställer att den organiska eterisk olja är levande och aktiv.

Om man jämför med de eteriska oljor från icke-organiska element, kommer man finna att de ekologiska eteriska oljor utklassa dem. Kvaliteten av organiska eteriska oljor som helhet, läkande fördelar och arom är alltid överlägsna de icke-ekologiska oljor.

Tack vare de olika attesterande organen, kan köparna undkomma skrupelfria aktiviteter som pågår inom denna bransch. Man kan lätt luras till att ta en icke-organisk eterisk olja i stället för den organiska eterisk olja. Ecocert Internationellt certifierade ekologiska eteriska oljor anses av god kvalitet genom hela världen. Soil Association i Storbritannien certifierar ekologiskt tillverkade eteriska oljor.

Dock är certifiering av några oljor svårt. Ett exempel på detta är den Boswellia kåda, som är råmaterialet för härledning frankincense eterisk olja. Det är svårt att certifiera eterisk olja som härrör från detta eftersom det odlas endast i vilt tillstånd. I sådana fall, om tillverkaren kan källan råvara från den faktiska platsen, anses det att odlas utan bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel.

När du handlar för organiska eteriska oljor, måste köparen leta efter termer som 100% naturlig eller 100% biologiskt nedbrytbara. Endast tillverkarna av organiska eteriska oljor kan använda termer eller fraser. En annan sak att leta efter när du handlar för ekologiska eteriska oljor är dess beståndsdelar. Om ingrediensförteckningen avslöjar doft oljor, artificiella färgämnen eller syntetiska, är det inte ekologisk eterisk olja.

Organiska eteriska oljor finns i storlekarna 5 ml, 10 ml och 15 ml. Dyra oljor finns i storlekar från 2 ml och 1 dram. Det är mycket viktigt att lagra eteriska oljor under goda förhållanden. Snarare än att använda klara glasflaskor, kommer det vara tillrådligt att använda mörk bärnsten eller koboltblå flaskor. Dessa flaskor tillåter inte solljus att passera genom och därigenom förhindra försämring av organiska eteriska oljor. För att undvika temperatursvängningar och solljus för att förorena oljorna, kan användaren köpa eller få särskilda trälådor konstruerade för att lagra eteriska oljor.

Kostnad för ekologiska oljor är mer. Detta beror på att kostnaden för att producera via organisk tillväxt är mer. Dock är en eterisk olja med litet eller inget terapeutiskt värde (för vilken köparen huvudsakligen köper olja) till någon nytta. Alla goda ting kommer till ett pris. Detsamma gäller ekologiska eteriska oljor också. Köpare alltså inte skygga från att betala en liten premie för att få de rena eteriska oljor.