enkla sanningar om tonika, örter och mirakelkurer

Allt runt omkring oss, på tv, i tidningar, på stortavlor runt om, ser vi annonser om nya produkter som är ett löfte om skönhet, rejuevination och ungdomens källa. Som ett samhälle vi verkar ha en fascination eller obesession med mirakelkurer och övernattning rättsmedel. Fler och fler i dagens värld vi står inför ett stort behov av att förbättra oss på insidan och ut, vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak. Vi börjar att ta del av kemiska föreningar, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. Vi börjar att se vad vi lägger i vår kropp är lämplig för vår konsumtion utan rädsla för en underliggande fara. Som ett samhälle vi börjar tänka friskare.

Denna typ av friska kollektiva medvetandet har gjort vägen för nya möjligheter inom hälsa. Det har också gjort vägen för dem som vill dra nytta av den nyfikna. Vi har alla sett den infomercial på TV som hävdar ett universalmedel botemedel. Denna typ av tro men kan vara extremt farligt för dem som litar på och boka skepsis. Den grundläggande lagen i naturlig kurativ vård är detta:

Ett. Det finns inga mirakelkurer, men …

2. Du kan använda kosttillskott (sökord tillägg), för att öka din allmänna hälsa till det bättre, i samband med en all-around praxis för god hälsa.

Naturläkemedel har funnits i århundraden och kan hjälpa till att bota många på många krämpor från depression, till en nervös mage, brist på energi och trötthet, till ömma muskler och mycket mer. Men vad händer när en så kallad hälso-guru hävdar att han eller hon har funnit ett botemedel mot en livshotande sjukdom, som i själva verket inte någon hjälp alls? Det är där predikament står inför. Det är farligt att tro att en enda åtgärd, unrecommended av din läkare, och i samband med något annat, kan bota svårt sjuka.

Så hur skyddar vi oss? Svaret på det är enkelt. Innan någon naturläkemedel som en tonic, te eller växtbaserade botemedel, bör man alltid kontakta sin läkare. Andra bör man ta ett kosttillskott som “kompletterande”, och inte för att bota någon sjukdom. En annan praxis att hålla i minnet är att det bästa hälsa är all-around hälsa, bör ingen enskild post vara ansvarig för din hälsa, bör det väl avrundad. Människor runt omkring tar kosttillskott såsom Kombucha te, Yerba Mate te, och Tahitian Noni Juice för sina många hälsofördelar, men inte som en enda botemedel. Ingen enda tillägg bör vidtas enbart i syfte att bota en sjukdom. Denna typ av tänkande är bara vanlig destruktiv och kan inte visa sig fördelaktigt. Gör forskning på kosttillskott som du tar och vara objektiv om vad du stoppar i din kropp är det bombsäkert sätt att vara frisk.