lösningar och faktorer av rotatorkuffen tendinit

Shoulder tendonitis, även känd som Rotator Cuff Tendinit eller impingement syndrom, är en känsla av smärta nära axelleden. Beroende på hur mycket smärta, kan man uppleva olika symtom som svårigheter att röra axlar och skuldra värker när de sover.
Shoulder Tendinit börjar ofta med en mild smärta men kan bli olidlig, om de inte tas om hand tidigt. Det kan läkas helt om de upptäcks i ett tidigt skede men kan bli permanent, om de lämnas utan uppsikt. Shoulder Tendinit uppstår oftast hos personer som upprepade gånger använder sina axlar och flytta dem över huvudet. Denna grupp av människor kan inkludera tyngdlyftare, tennisspelare, simmare, lacrosse och baseball spelare, bara för att nämna några.
orsakerna skuldra tendinit

Axlar är en komplex arrangemang av ben, ligament, muskler och rotator senor manschetten. Vart och ett av dessa element fyller en viktig roll i att hålla din axel stabil och stark. Rotatorkuffen senor hålla axlarna fast. Det finns fyra typer av rotatorkuff:
Supraspinatus
subscapularis
teres minor
infraspinatus
De ligger mellan toppen av armen ben, som kallas humerus och spetsen av bogen, känd som acromion. Rotatorkuffen senor är skyddade av bursa. Under normala förhållanden, rotatorkuffen senor passerar smidigt mellan humerus och acromion. Emellertid tar axeln tendinit plats när utrymmet mellan humerus och acromion minskas och rotator senor manschetten kämpar för att passera smidigt. Under dessa omständigheter kan de senor blir inflammerade och orsaka enorma smärtor i axeln regionen.
Exemplen nedan är några av de vanliga orsakerna till inflammation i rotatorkuffen senor:
Överdriven användning av axlarna: Individer som tyngdlyftare, lacrosse spelare och spelare baseball, som regelbundet flyttar sina axlar över huvudet är mer sårbara för rotatorkuffskador. Överanvändning av axlarna under en längre tid kan leda till muskeltrötthet och kan orsaka rotatorkuffen inflammation.
Skador på axlarna: Man får skador i rotatorkuffen senor när en verksamhet utförs, såsom lyft vikter, kräver att constantpressurein axeln regionen. Rotatorkuffen senor kan också skadas om du faller på dina axlar.
Strategiesfor behandla axeln tendinit
Det finns i princip två strategier för att behandla axeln tendinit – naturliga metoder och, för vissa, medicinsk intervention. Visst, båda tillvägagångssätten har sina relativa fördelar eftersom båda kan bota eller åtminstone lindra smärta.
Medicinska ingrepp börjar med administrering av läkemedel som Motrin, Alvedon, Celebrex eller Aleve och kortison injektioner. Din sjukvård practicioner kan rekommendera en eller flera läkemedel, beroende på hur allvarligt problemet är. Ansatsen kan även behöva operation om problemet inte kan behandlas med mediciner och injektioner ensam. Dock måste du tänka på alternativ till medicinsk behandling samt. Beroende på vilken typ av behandling, kan medicinska ingrepp vara en kostsam affär, och kan ha biverkningar som leder till andra betydande komplikationer senare.
Du kan också överväga alternativesolutions som rustar dig för att behandla axeln tendinit naturligt. Använda naturliga metoder, kan axeln tendinit behandlas vid sina rötter och behandlingen är betydligt billigare. Dessutom behöver de naturläkemedel inte biverkningar och är ganska säker. Prova följande metoder för helande axeln tendinit naturligt.
Vila dina axlar: Håll dig borta från att utföra de uppgifter som leder till smärta i axlar. Företrädesvis försöka begränsa rörelser för axeln så mycket som är möjligt. Resten kommer att bidra till att minska inflammation.
Applicera is: Applicera is till de drabbade områdena direkt. Ice sänker omedelbart inflammationen och förbättrar flödet av blod till skadad axel.
Sjukgymnastik och övningar: Konsultera från en kropp specialist, eller en physiotherapist.Such professionalswill hjälpa dig med lämpliga behandlingar för att minska inflammationen. Du kan också göra förslag på övningar som kommer att bidra till att minska inflammationen helt över tiden. Sjukgymnastik och övningar tar tid att ge resultat, men i slutändan är mycket framgångsrik och visar varaktiga förbättringar.
Ändra kosten: Öka ditt intag av vitamin B12 och kalcium, eftersom dessa kan minska inflammation en hel del. Dessutom omfattar livsmedel i din kost som är rik på magnesium. Exempelvis bladgrönsaker.
Naturläkemedel: Örter som innehåller kraftfulla komponenter som glukosamin och Harpagophytum procumbens kan bl.a. förbättra muskel och gemensamma hälsa. Du kan också överväga att ta Boswellia serata, vilket är utmärkt för kroppen leder.