tips om hur man kan övervinna gastrit

Gastrit är inte en sjukdom i sig utan ett symptom på onormal matsmältning. Den kännetecknas av inflammation eller irritation i slemhinnan i magen. Det drabbar miljontals människor världen över. Det kan delas in i tre kategorier: (1) erosiv och hemorragisk gastrit (2) icke erosiv och ospecifik gastrit (3) specifik gastrit indikerar en störning.

Gastrit kan bero på ett antal orsaker, inklusive överdriven alkoholkonsumtion, långvarig användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, även känd som NSAID, såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen, eller bakterieinfektion. Vanligen är den bakterie som orsakar inflammation i gastrit detsamma som det som orsakar mest magsår. Ibland gastrit kan utvecklas efter en större operation, brännskador, traumatiska skador.

Symtom på gastrit inkluderar magbesvär, smärta, uppblåsthet eller gas, irritation, huvudvärk, allmän sjukdomskänsla, illamående och ibland kräkningar. Förutom användningen av mediciner, det finns sätt att bekämpa gastrit genom selektiva mat inneslutningar eller elimineringar.

Positiva åtgärder för att övervinna gastrit innehålla följande:

Ett. Limit eller om möjligt eliminera ditt intag av enkla socker (sött, frukt och mjölk), mjöl, koffein, alkohol, fet mat, kryddstark mat och tomatprodukter. Dessa livsmedel irritera magslemhinnan, öka produktionen av magsyra och försvaga sfinktern vid slutet av matstrupen orsakar extra syra för att flytta upp i matstrupen.

2. Coconut vatten är ett utmärkt botemedel mot gastrit. Det ger magen nödvändig vila och ger vitaminer och mineraler.

Tre. Äta en lätt eller mjuk kost ger en hel del hjälp. Rökstopp och avkoppling terapi kan också hjälpa. Att äta en kost rik på fibrer kan inte bara minska din risk att utveckla gastrit och sår i hälften, men fiberrika livsmedel kan också påskynda läkningen av sår. Grönsaker är särskilt skyddande källor till fiber och tycks minska inflammation i slemhinnan i magen.

4. Ta en långsiktig daglig dos av Omega 3 fiskolja 1000 mg för att minska och därefter eliminera inflammation.

Fem. En daglig dos av ett Multi vitaminer och mineraler tablett för att hjälpa matsmältning.