uti hem botemedel – bakpulver

Man uppgav ofta UVI hem åtgärda är bakpulver. Men är det verkligen effektivt? Vilka är för-och nackdelar? Enligt vissa webbplatser, vid första tecken på en urinvägsinfektion bör du lösa en halv tesked bakpulver med cirka 8 dl vatten med avsikten att den kommer att balansera ut pH-nivån i urinvägarna.

En UVI avhjälpande av bakpulver är inte så enkelt som det verkar dock. Det finns vissa risker med intag det i den rekommenderade koncentrationen.

Bakpulver innehåller höga halter av natrium och det finns vissa grupper av människor, särskilt för äldre och unga, för vilka alltför natrium kan vara farliga. Natrium kan orsaka njurarna inte fungerar ordentligt och orsaka cirkulationsproblem. Det kan också störa en annars hälsosam balans av de andra mineraler i våra kroppar.

Om du har högt blodtryck, njurproblem eller problem med lever eller är gravid bör du undvika detta UTI hem åtgärda. Bakpulver fungerar inte bra i dessa fall, och kan även orsaka långsiktiga skador. Möjliga biverkningar är överdriven törst, yrsel, förvirring, muskelryckningar muskel och även kramper.

Det finns många andra sätt du kan behandla en UVI naturligt. Till exempel, helt enkelt se till att du dricker minst 2 liter om vatten varje dag kan hjälpa spola ut bakterier från blåsan. Om du också dricka ett par glas osötad tranbärsjuice dagligen, kan detta bidra till att förhindra bakterier fastnar på väggarna i urinblåsan.

Med probiotika och äta en hälsosam kost, rik på frukt och grönsaker är också ett bra UVI hem åtgärda. Bakpulver bör, enligt min mening, kunna undvikas om du inte har fått medicinsk rådgivning om motsatsen.