behandlingar för rädslan av kräkningar – hjälp för emetophobia

Det är lite känt faktum att det finns mycket framgångsrika behandlingar av rädsla för kräkningar, och många av de drabbade är helt enkelt inte medvetna om detta och gå igenom många år av plåga.

Rädslan för kräkningar får mycket lite uppmärksamhet jämfört med andra fobiska tillstånd, och det är trots det är den femte vanligaste fobi. Villkoret kan dominera ett sjukes liv och hindra dem från att utföra många vardagliga aktiviteter. Vissa kvinnor kommer även undvika att bli gravid, trots att de har en längtan efter ett barn bara för att de är rädda för graviditetsillamående. Andra människor kanske undvika att lämna huset av rädsla för antingen vara sjuka själva eller kommer i kontakt med spyor.

Mycket ofta, kan emetophobia dölja andra fobier. Till exempel kan någon som är rädd för att flyga fruktar faktiskt att vara sjuk när man flyger. Klaustrofobi och andra sociala fobier är också exempel på förhållanden där själva rädslan kan vara av kräkning, men ofta bara någonsin kommer ut under terapisessioner där de blir rådde för ett annat tillstånd när de verkligen behöver behandlingar för rädsla för kräkningar.

Majoriteten av de drabbade är vuxna kvinnor, men människor i alla åldrar och båda könen kan vara emetofob. Vissa har rädslan ständigt i spetsen för deras sinnen medan det för andra, kanske rädslan yta under tider av stress eller det kan gömma sig i flera år tills något händer som undermedvetet utlöser en reaktion.

Mycket ofta är de frön av emetophobia sått i barndomen, efter en traumatisk händelse eller en onormal barndom rädsla. väldigt ofta dock, kan drabbade precisera inte en tid då emetophobia utvecklas.

Vad som är känt är dock att villkoret är helt botas och det tar mycket mindre tid än många tror.