finns det ingen anledning att köpa dyra mediciner för att bota halsbränna

Det har uppskattats att en av sex amerikaner lider av halsbränna och det är en av de vanligaste sjukdomar i hela den civiliserade världen. Den grundläggande symtomet är en brännande känsla i magen eller matstrupen. I själva halsbränna är inte ett allvarligt klagomål men det kan i vissa fall vara en tidig varning om andra problem.

Antalet olika behandlingar på apoteket är en häpnadsväckande, tablet, mediciner alla utformade för att återuppleva smärta och lidande. Men det finns ingen riktig anledning att spendera en förmögenhet på medicin eftersom det finns många fysiska åtgärder, som kan vara lika effektivt för att lindra besvär till följd av halsbränna.

För många människor behandlingen kan vara så enkelt som att dricka ett glas mjölk, är mycket halsbränna orsakas av en ansamling av syra i magen, ofta orsakade av att äta för många rika eller mycket kryddat livsmedel. Syran i alkohol kan också orsaka halsbränna. I dessa fall ett glas mjölk kommer att neutralisera syran och återuppleva smärtan.

En annan populär hem rättsmedel är att behandla halsbränna är att använda bakpulver, allt du behöver göra är att upplösa en matsked bakpulver i ett glas ljummet vatten och dricka. För många människor denna behandling är både snabb och effektiv och har också stort plus för att vara betydligt billigare än någon medicin.

En annan naturlig behandling av halsbränna är äpplen. De är naturliga syra neutraliserande och liksom bota halsbränna är bra för din hälsa i allmänhet. De kan utgöra en del av din 5 om dagen grönsaker och frukter, och det finns en hel del sanning i det gamla talesättet, “Ett äpple om dagen håller doktorn borta”. Äpplet är generellt en frukt som du bör inkludera i din dagliga kost eftersom det är inte bara fungerar som ett syraneutraliserande men ger grovfoder samt. Det är oftast mer effektivt att äta både skalet och köttet av ett äpple.

Enkel huskurer och eventuellt lätta på fett och kryddstark mat är allt som de flesta människor behöver göra för att bota problemet med halsbränna. Men i sällsynta fall kan det vara ett symtom på ett allvarligare problem och om din halsbränna kvarstår då är det klokt att gå och se din läkare.