hypnos reframing teknik och manus – berättelsen

berättelsen

Tänk dig att du precis har fått en trafik biljett. Du körde ner din gata, stannade vid en stoppskylt, sedan vände ner en annan väg. Där du går, lamporna i bakifrån fönstret – de hade dig. Officeren kommer upp, ser ut som han har haft en riktigt dålig dag. Han har en bister uppsyn på hans ansikte, ringar under ögonen och som du rullar ner rutan, säger han i en barsk röst “Frun, (eller sir), vet du varför jag stoppade dig?” Ditt sinne är racing försöker att räkna ut vad du gjorde fel, försöker räkna ut varför den här killen drog dig över i stället för de stinkande brottslingar som vi har rövar bort barn och råna banker. Har han inte har något bättre att göra??? Han säger “bra, rullade dig rätt genom att stoppskylt tillbaka dit utan att komma till ett fullständigt stopp.” Magen sänkor, när du inser att du kanske har gjort just detta, och du börjar bli arg – Du måste skämta, säger du till dig själv. Denna jerk av en polis ska vara ute och göra sitt jobb istället för att dra mig över för att inte riktigt stoppa!

OK, stannar precis där.

Låt oss ta ett steg tillbaka objektivt och titta på fakta.

Du körde ner på gatan. Du fick till stoppskylt. Du är osäker på om du stannade hela vägen eller inte. Du vände. Du dras över för polismannen. Han sa ju att du rullade genom stoppskylt utan att stanna helt. Han skrev du en biljett.

Det var allt. Det är vad som hände. Detta är fakta. Hur är det med alla andra grejer? Du gjorde det. Just det – uppfann den ur din underbara fantasi.

Låt mig bevisa det för dig. Låt oss försöka igen. Tänk dig att du precis fått en trafik biljett, du kör ner din gata, stannade vid en stoppskylt, sedan vände ner en annan väg. Du tittade i backspegeln och såg blåljusen så att du dras över. Du undrade vad du kunde ha gjort för att dras över. Officeren kom fram till fönstret, ser rufsig och sorgligt, som om han inte hade sovit på ett par dagar. Du undrade om han hade varit på ett spaningsuppdrag eller nattskift någonstans, skydda samhället, kanske sätta sitt liv i fara. Han frågar “frun (eller sir), vet du varför jag stoppade dig?” Du säger “Jag säker inte officer, säg vad jag har gjort, så jag kan vara mer försiktig i framtiden.” Han säger “bra, rullade dig rätt genom att stoppskylt tillbaka dit utan att komma till ett fullständigt stopp.” Du inser att du gjorde just det och säga “Oh, man. Officer, jag ber om ursäkt – Jag antar att jag inte var uppmärksam som jag borde ha varit “Och du tänker på hur bra det är att officeren förde detta till din uppmärksamhet, så att du kommer att betala mer uppmärksamhet -. Inser du att du re att köra rakt igenom en skola zon, och att om det fanns barn närvarande, kanske du inte har sett en.

Nu – fakta här är desamma. Samma sak händer, men vi sluta med en helt annan historia, inte vi? Du ser, saker händer, och då vi gör upp genomarbetade historier baserade på våra känslor, tankar, händelser och trossystem. Din berättelse kommer att vara annorlunda än någon annans eftersom de har olika känslor, tankar, händelser och trossystem.
Vad det betyder är att vi kan förändra våra berättelser. Du har många historier i ditt förflutna, berättelser om hur människor skadar dig, historier om hur saker och ting inte fungerade för dig, berättelser om framgång, berättelser av misslyckande … you name it – vi har en historia för den. Men om du gjorde den historien upp, om du uppfann innebörden av vad som hände baserat på dina tidigare händelser, din historia, betyder inte att du kan ändra det? Betyder inte det att du har en annan innebörd för allt i ditt liv än din vän, make, chef och dina barn?

Ta en stund och fundera över vad innebörden du tillskriver händelserna i ditt liv, och hur andra människor gör dessa händelser betyder helt olika saker. Du kan bli förvånad över att upptäcka att du kan vara mer objektiv och mer medkännande mot andra, för precis som du är en produkt av din omgivning och trossystem, de är en produkt av deras. Betyder det att de rätt eller fel? Det gör det bara annorlunda – de känner annorlunda än du, de gör saker annorlunda än du, och de kan göra upp en helt annan historia om vad som händer än vad du gör.

Om du skapar de historier du sminkar om vad som händer, så varför inte göra dem bra historier? Varför spela offer när du kan spela segraren? Varför inte hitta den starkaste positionen kan du i alla fall, och ge dig själv den fördelen att den historien?

Hur många historier har man från det förflutna som du skulle vilja ändra på? Kom ihåg, du får välja innebörden, får du skapa historien – du bara inte visste det innan. Låt oss gå tillbaka och låt din SC ändra dessa historier. Din SC vill att du ska vara kraftfull, medkännande och förståelse. Tänk att just nu, är det att ändra alla dessa historier är berättelser som du skulle välja. Du får välja – märka hur kraftfullt det gör du.

Tracey Burchard är en hypnos Practitioner och Trainer och håller Private Sessions och NGH Kurser Certifiering i Sanford, Florida. Hon undervisar de mest kraftfulla transformerande tekniker inklusive regression, delar terapi, stol terapi, känsloladdad visualisering och mycket mer. Läs mer om hennes Basic och Advanced hypnos Kurser vid http://www.nghhypnosiscertification.com