pollen langare

Har bina har en hälso hemlighet som kommer att göra dig friskare och lever längre? Främjare av bee pollen vill att vi ska tro att det är något magiskt med detta ämne. Tack vare bra reklam, många människor tror att det kommer att förbättra sina idrottsprestationer och göra dem mer energisk. Sanningen är att de är bättre att jaga bin än svälja detta skräp!

Del av pollen överklagande är air av mystik som omger den. Det sägs att innehålla proteiner, vitaminer, socker (den viktigaste ingrediensen), fett, kolhydrater och enzymer. Mängderna av dessa ämnen varierar i olika produkter, vilket gör det svårt att bedöma deras verkliga näringsvärde.

För att slutföra charad, tillverkare av dessa tvivelaktiga produkter hänvisar ofta till “ryska studier” eller “hemliga dokument” för att stödja sina besynnerliga påståenden. Men det är ingen hemlighet bland experter att pollen inte kan bota håravfall, försämrat minne, alkoholism, ögonproblem eller diabetes som dess initiativtagare säger.

Vissa pollen langare gå så långt att föreslå att pollen kan få dig att leva längre förutsatt att du tar det varje dag. Inte ett dåligt säljargument. Men för konsumenterna, är detta något ont om självmord eftersom vissa människor kan drabbas av livshotande allergiska reaktioner från att ta pollen, enligt Dr Jack Yetiv i Populära Nutrition Practices: Sense and Nonsense.

“Förutom innehåller pollen från flera olika typer av blommor, är de produkter som ofta förorenade med insekter och deras avfall och ägg”, tillade Kurt Butler och Dr Lynn Rayner vid University of Hawaii i den bästa medicinen.

För att hjälpa dig skilja fakta från fiktion, här är andra påståenden som pollen langare följt av fakta:

Påstående: Det har uppskattats att bipollen innehåller över 5.000 enzymer och coenzymer – många gånger mer än något annat livsmedel. Endast bee pollen innehåller alla kända enzymer
i perfekt proportion och perfekt balans.

Fakta: Även enzymer som behövs för att smälta maten och syntetisera vävnaderna, de finns rikligt i kroppen. Därför tar pollen är ett slöseri med pengar.

“Kroppen gör alla de enzymer som vi behöver, även när dieten är så dålig som det är i vissa utvecklingsländer, så tar extra är värdelös,” sade Arnold Bender i hälsa eller Hoax?

Det andra mänskliga enzymer skiljer sig från vad som utvinns genom kemiska processer från animaliska och vegetabiliska vävnader som i fallet med pollen. Detta innebär att kroppen inte kommer att kunna använda bipollen oavsett hur mycket du sväljer.

Påstående: Pollen är den finaste, mest perfekta mat – en jätte groddar mördare där bakterier helt enkelt inte kan existera.

Fakta: Detta är inte sant eftersom pollen kan hysa massor av bakterier. Mark Bricklin, chefredaktör på Prevention magazine som främjar naturmedicin, sade att “det finns ingen industri eller statlig standard för renhet av pollen.”

Mer pollen påståenden och fakta i den andra delen av denna serie. För att stärka din kropp, ta Immunitril – din första försvarslinjen för att bibehålla ett friskt immunsystem.