sinus huvudvärk och vad du kan göra för att avsluta det

Vilka är symtomen på en sinus huvudvärk?

Dessa är de typiska symptom som du kan uppleva –
Ett. Ihållande smärta över kinden eller pannan
2. Smärtan blir värre när du flyttar huvudet
Tre. Att ha en djup och dov värkande smärta
4. Med nästäppa, trängsel och utsläpp
Fem. Med örat trycket
6. Svullnad i ansiktet
7. feber

Det bästa och mest effektiva sättet att veta om din huvudvärk orsakas av din sinus är att rådgöra med din läkare för att korrekt diagnostisera den.

Det kan finnas många behandlingar för att lindra en sinus huvudvärk som du kan antingen välja att använda konventionella eller kompletterande behandling, men det rekommenderas att du överväga att använda båda behandlingarna som forskning har visat att när de används hand i hand, kan de hjälpa din återhämtning snabbare.

Konventionell behandling
Följande åtgärder kan hjälpa till att lindra din huvudvärk –
Ett. Ta analgetika såsom aspirin
2. Ta smärtstillande såsom ibuprofen eller paracetamol och drick rikligt med vatten
Tre. Använd avsvällande medel för att minska svullnad insidan av näsan
4. Ta papaya och bromelain buckaltabletter att minska inflammationen
Fem. Ta magnesium tillskott eftersom det har funnits bevis som visar att huvudvärk kan utvecklas på grund av en brist på magnesium.

Kompletterande behandling
Det finns många alternativ och några är listade nedan –
Ett. Ta kosttillskott fiskolja – tonåringar som tog fiskolja kompletterar för 2 månader hade en 83% minskning i deras huvudvärk attacker och även när de har attacken, de återhämta sig snabbare.

2. Förändring av kost – de livsmedel som vanligtvis skulle utlösa en sinus huvudvärk är alkoholhaltiga drycker, choklad, komjölk, mejeriprodukter, vete, skaldjur och nötter. Du bör lägga till fler helande livsmedel i din kost såsom alla typer av bär, blomkål, grönkål, broccoli, aprikoser och papaya.

Tre. Herbal hem rättsmedel – det finns många sådana lösningar som du kan prova, men detta hopkok är min favorit. Chop en kopp färsk pepparmint. Häll 2 dl kokande vatten över den och dra i 5 minuter. Sila och sockra och tillsätt lite citron skiva. Pepparmint är känt för att lindra nasal, sinus och bröst trängsel. Det kan också stöd hosta genom att öka saliv och samtidigt friskar andningen.

4. Aromatiska inhalationer använder eteriska oljor – tillsätt 3 droppar tea tree och 2 droppar eukalyptus i en skål med varmt vatten. Täck huvudet med en handduk och andas in ångan. Denna kombination är bra att avlasta blockerade näsgångarna, döda bakterier och lugna kylan eftersom dessa kan ha utlöst en sinus huvudvärk.

Fem. Akupunktur – detta kan vara en mycket effektiv metod för smärtlindring och har använts inom tandvården, kirurgi och förlossning. Med akupunktur kan leda till en ökning av energi, en förbättrad aptit och bättre sömn.

6. Prova denna kombination av 3-växtextrakt – när kanel, timjan och olja av kryddnejlika kombineras tillsammans, de blir mycket potent för att lindra en sinus huvudvärk.
Kanel är reputably känd för att förebygga förkylningar och är hög på antioxidanter, timjan fungerar som ett slemlösande, lossa slem i luftvägarna så att den kan hostas upp och olja av kryddnejlika är populärt används som ett hem botemedel mot sinus, bronkit, den gemensamma förkylning, hosta, feber, halsont och tenderar att infektioner. Men du måste vara försiktig i den proportion, så det är lämpligt för dig att ta reda på mer om vad som är de optimala proportionerna att använda för maximal nytta till webbplatsen nedan.

En sinus huvudvärk kan dramatiskt lindras eller tom permanent vändas genom de många konventionella eller kompletterande behandlingar som är tillgängliga, men det viktigaste första steget att ta är att ta reda på om din huvudvärk verkligen orsakas av sinus.