vad är de typer av akupunkturnålar

Den teknik som omfattar att infoga hår tunna akupunkturnålar upp till olika djup i huden i syfte att lindra smärta är känd som akupunktur. Det var i Kina denna teknik har sitt ursprung tusentals år sedan, men bara i denna sista två decennierna när det blev ganska populär.

Vad är inte helt förstås av modern medicin utövare är “hur” och “varför” av akupunktur, trots otaliga hälsofördelar som visas av studier. Behandlas genom akupunktur är viktminskning, huvudvärk sinus, astma och eksem, och att hjälpa människor som vill sluta röka.

använda akupunkturnålar för behandling

Serie av veckovisa behandlingar är inblandade i terapi och även i varje besök är examen och bedömning av patientens nuvarande tillstånd, därefter är införandet av akupunkturnålar, med varje session varar nästan 30 minuter.

En person måste ligga ner uppåt, nedåt eller åt sidan innan akupunkturnålar placeras. Det är av yttersta vikt att akupunktör använder engångsartiklar sterila förpackade akupunkturnålar för att garantera säkerheten.

Längs Naturligtvis kan patienten känna en skarp men mild smärta när nålar förs ger en djup värkande känsla när nålen nådde rätt djup men förfarandet är inte så smärtsamt.

typer av akupunkturnålar

Finns omfattande utbud av akupunkturnålar att inkludera är röret koppar nål, med slang extra långa koppar nål, utan rör koppar nål, spiral handtag nål, guld belagd nål, höger st, stål handtag nål, nickel-belagda nålar, aluminiumhandtag nål och platt handtag nål.

Eftersom de är väldigt tunna och ganska flexibla, rostfria nålar är vad de flesta av utövarna föredrar att använda. Dessa ej återanvändbara nålar bara in en liten bit. Används av vissa utövare är de japanska stilar ultrafina, mjuka, massivt silver nålar.

Dessa nålar faktiskt inte tränga igenom huden men bara fäst punkter. En annan typ av japanska begagnade nålar har lite bollar i slutet för de patienter som är mycket känsliga eller är rädda för nålar.

Denna nål är bara ansluten och placeras vid en punkt medan resultatet av detta förfarande är ganska effektivt för små barn eller svaga personer.

akupunktur utan nålar

Vissa sammanlänkade punkter, så kallade meridianer, i hela kroppen stimuleras genom att akupunktur. Vad positivt svara på stimulering leder till lindring av smärta och övergripande känsla av välbefinnande är lemmarna, organ inklusive dessa meridianer.

Men det finns andra tillgängliga anordningar för de som ogillar införandet av nålar i sin kropp. Dessa enheter är batteri-kontrollerad makt som lokaliserar de punkter som behöver stimulans och audiovisuell signal.

Användaren kommer att informeras att trycka behandlingen knappen på handhållna enheten och en liten mängd ström flyter genom kroppen få lindring.