vad som orsakar hemorrojder

Hemorrojder kan förekomma i de flesta individer oavsett ålder. Troligtvis äldre individer kommer att uppleva hemorrojder oftare än en frisk yngre individ utan om sjuttiofem procent av oss kommer att uppleva hemorrojder under vår livstid. Många frågar vad som orsakar hemorrojder att försöka undvika denna fråga någonsin inträffar med dem. Tyvärr så kan du försöka vidta försiktighetsåtgärder för hemorrojder förekommer men de kan bara visas ut ur det blå oavsett vad du försöker.

Vad orsakar hemorrojder och vad kan vi göra för att förhindra dem eller åtminstone förlänga tiden vi får dem? Det finns några olika teorier när det gäller hemorrojder orsaker, men många kommer att säga att det är på grund av brist på fiber i kosten för vissa individer. Om du märker att du inte har gett din kropp tillräckligt med fibrer och du märker en förändring i din avföring kan det vara dags att upp ditt intag på fibern. Du kan märka om du saknar fiber i din kost om du måste kämpa eller sitta längre på toaletten för att ha en avföring. Trycket på att du sitter där och som har alla din vikt runt anus kan orsaka hemorrojder till formen. Detta beror på att trycket på venerna runt anus område som sedan kommer att orsaka en hemorrhoid att bilda antingen innanför eller utanför din anus. Graviditet är ett annat sätt en hemorrojder orsakas. Detta beror på en ökning av tryck mot kroppen när vikten börjar att få på grund av graviditet. Detta är extra vikt som inte har införts för att din kropp innan som också är en förändring många hormoner i kroppen.

Med så många olika hemorrojder orsaker som kan vara huvudfokus finns ingen väg runt det. När dina vener runt ditt anus är under press de kommer att svälla. När svullnad uppstår på grund av övervikt, analt samlag, graviditet, förstoppning eller förlänger att sitta på toaletten, kommer detta sannolikt att bli orsaken hemorrojder bildas.

Vad orsakar hemorrojder och hur man undviker dem är något de kommer troligtvis inte att kunna räkna ut. Med alla är mycket annorlunda och levande olika livsstilar finns det inget sätt att sätta fingret på vad hemorrojder orsakar att undvika så att du inte kommer att behöva mötas av en hemorrhoid i ditt liv. Detta är något som många av oss möter under hela vårt liv och om du talar med din läkare som de kanske kan ordinera ett läkemedel för att ansöka till området för att hålla hemorrojder till en minimal om du märker dem oftare. Om du har en historia i din familj av hemorrojder bildar detta kan vara en annan sak du kanske vill låta din läkare vet. De kommer att hålla ett extra öga på ditt anus när du har en fysisk undersökning för att hålla koll. Kom bara ihåg att vad som orsakar hemorrojder är något vi aldrig kommer att kunna begränsa till en fråga. Alla är olika så allt kan uppstå på grund av olika frågor i eller ur våra kroppar.