använda örter med säkerhet i åtanke – från ett sydafrikanskt perspektiv

Örter är inte bara små, gröna och lummiga växter som används till rätter smak mat. Växter, inklusive stora träd till svampar och alger har växtbaserade egenskaper och deras användningsområden är lika varierande. Växtbaserade egenskaper kan hittas i varierande grad i allt från växter rötter till sina frön. Den ena delen kan vara ätliga och den andra kan vara extremt giftiga, medan vissa örter måste användas när de är färska och andra är bäst när den torkas. Om du ska använda örter för kulinariska eller medicinska ändamål är det viktigt att forska i örten. Vanliga namn kan vara förrädiskt, eftersom de kan falla i samma art och sub arter och sorter kan skilja i kemi. Var noga med att endast använda den del som anges som resten kan vara giftiga.

Bara för att örter är naturligt betyder inte nödvändigtvis göra dem säkra att använda internt eller externt. Använda örter måste göras med största omsorg om den önskade effekten skall uppnås. Alla örter är giftiga i överskott och kan orsaka oförutsägbara resultat om de används tillsammans med andra örter och läkemedel. Användningen av örter bör noga kontrolleras och samråd med en läkare är tillrådligt. Om du är nybörjare ört användare är det lämpligt att endast använda örter för mindre externa behandlingar, såsom klippa och blåmärken. Överskrid inte doseringen av en föreskriven naturläkemedel. Bebisar, gravid kvinna, och äldre medborgare ska inte ta några naturläkemedel om de har ordinerats av en kvalificerad läkare. Var försiktig när du använder inhalant rättsmedel som är rika på eteriska oljor, dessa är potenta och mycket giftiga om de används felaktigt. Tänk på örter i form av ett stöd till att förbättra hälsan snarare än att bota krämpor. Används regelbundet tillsammans med en välbalanserad kost örter kan stärka ditt immunförsvar och ger en känsla av välbefinnande. Använd örter i matlagning, sallader, eller te, för huden och beredningar hår eller bara njuta av sina många färger och dofter.

Hela anläggningen avser de ovanjordiska delarna, de stjälkar, blad och blommor. Blad och stjälkar är bäst i slutet av våren och sommaren. I många växter blommorna bildar reproduktiva delen, som består av Corolla (kronbladen) skyddas av en ring av foderblad bildar blomfoder. Centret innehåller det kvinnliga organet, pistillen, och / eller manliga delen, eller ståndare. Under ytan hittar vi rötter, rhizom, knölar, liktornar och lökar. Många träd har också klassas som örter som består av stammar och grenar med kärnved centrum, omgiven av splintved som skyddas av inre och yttre lager av bark. Den hårda vävnaden innehåller lignin rikt på hartser, gummin och oljor.

Giftiga Örter att tänka på
Monkshood (Aconnitum spp..)
Box (Buxus sempervirens)
Madagaskar vintergröna (Catharanthus roseus)
Meadow saffran (Colchicum spp..)
Liljekonvalj (Convallaria majalis)
Daphnès (Daphne spp..)
Foxgloves (Digitalis spp.).
Glory liljor (Gloriosa spp..)
Opiumvallmo (Papaver somniferum)
Pokeweeds (Phytolacca spp..)
Ricin (Ricinus communis)
Variegated nightshade (Solanum dulcamara ‘Variegatum’)
Idegran (Taxus baccata)