fläckar eller smetar pinnar för hälso-och aromaterapi

Många av oss har använt smetar pinnar i flera år och kände att det är många fördelar. Kladdar är en så vanlig, kontinuerlig praktiken att det nästan verkar modern. Ändå kladdar är en praxis så gamla att vi inte vet precis när eller hur det kom att bli. Kanske helt av en slump eller genom interna inspiration människor har kommit att inse att det rök från brinnande speciella örter hade emotionella, kognitiva, och även fysiska fördelar. Modern vetenskap har visat att rök från vissa örter har renande effekter ändrar den molekylära strukturen av luft och energi. I själva doften av salvia har befunnits att faktiskt öka tillgången på syre till hjärnan och också producera en fysisk avslappning av muskelspänningar.

Vi har kommit för att uppleva att smetas har en rening nytta för våra kroppar, vårt livsrum och vårt medvetande. Några av oss har kommit att tro att rök från brinnande vissa örter fungerar som en budbärare till verkligheten och energier bortom vår medvetna begripande och förståelse. Människor från Kina, Indien, Asien, Europa och, naturligtvis, har indianer använt rök från örter i deras helande och andliga ritualer.

Många av oss har kommit att inse fördelarna med ett lugnande bad eller dusch för att rengöra och fräscha upp våra kroppar samt uppleva den känslomässiga känsla av välbefinnande från rengöringen. Vi har funnit att användningen av vatten ändrar strukturen på vår fysiska och emotionella energi mönster. Som vatten, är användningen av smetar pinnar, en blandning av vissa örter, för smetas lika effektiva. Liksom de infödda kulturer runt om i världen, har vi funnit att förbränningen av örter för andliga, psykiska och emotionella rening hjälper oss att slappna av och känna balansen i vår fysiska och emotionella energi. Den rationellt för hur kladdar fungerar, är att röken molekyler från ört blandningar bränns, fäster den negativa energi och rensar bort eller faktiskt ändrar den molekylära strukturen av energin.

Vårt luktsinne ansluter oss till en djup instinktiv del av vår hjärna. Vi har alla upplevt detta med användning av andra former av aromterapi. Kladdar är mycket effektiv aromaterapi formen och mycket användbar när vi har känt deprimerad, arg, rädd, frustrerad, bitter, sorg eller sjuk. Vi har också funnit det vara användbart när vi har upplevt irritation och konflikter i våra relationer. I själva verket, ett utrymme, t.ex. ett rum, kan också vara “renade” av denna obekväma energi. Dessutom kan vi använda kladdar att förbättra en fest, speciellt tillfälle, eller ceremoni. Kladdar kan hjälpa oss att uppleva en avslappnad, öppen, meditativt och lugnt tillstånd.

Sage är den ört som vi oftast använder för att kladda. Det botaniska namnet för salvia är salvia, som är från det latinska roten Savare betyder att läka. Smeta pinnar vanligen tillverkade av vitt eller annan sort av salvia eller en är en blandning av salvia och en annan ört. Lavendel är välkänd i aromaterapi praktiken, som en lugnande, lugnande, balanserande arom. Lavendel i kombination med salvia i en smutsfläck pinne ger underbar fördel och erfarenhet. Ceder är en traditionell rensning ört som används av infödda personer. Den “ande” eller energi av cederträ anses vara mycket gammal och kraftfull. Cedar kan även levereras med salvia för att skapa en underbar Smeta pinne. Sweetgrass är en vägtull vild gräs med en unken, söt doft. Sweetgrass ofta vävs in flätor liknar fläta hår och används för kladdar som en enda ört. Sweetgrass har en underbar eterisk olja kvalitet som bidrar till att det brinner långsamt. Sweetgrass har beome sällsynt i naturen på grund av utvecklingen. Sweetgrass arom främjar en mycket meditativ, öppen medvetande. Sweetgrass används ofta efter rengöring fördelarna med salvia eller cederträ. Dock ger blanda och buntning sweetgrass med salvia i en enda smutsfläck pinne, en fantastisk aromaterapi och meditativ upplevelse.

Det finns olika traditioner och mönster för att använda smetar pinnar. En kraftfull metod när du använder en Smeta pinne är efter belysning och lägga energi andetag till “eld” glöden, är att flytta pinnen från foten till huvudet på vänster sida av kroppen som representerar “kvinnligt” aspekten av att ta emot, och sedan på höger sida av kroppen som representerar “manliga” aspekten av att vidta åtgärder, än att föra pinnen runt medsols organ som representerar föra sig själv till “Circle of life”, och avslutar med att röra pinnen till golvet / marken erkänna Mormor Earth och höja den över huvudet flytta pinnen i en cirkulär herrgård erkänna Farfar Himmel / Sol. När rensningen ett utrymme eller ett objekt, kan den smetar stick förflyttas i en motsols cirkel representerar avveckling eller ångra dvs rengöring och släppa. Oavsett tradition eller mönster av ceremoni eller metod för användning av smetar pinnar som du är bekväm är helt acceptabelt och välgörande.

När du använder smetar pinnar, vara säker på att öva commonsense överväganden som du vill då du använder något som involverar eld och brinnande. Att släcka smetar stick med vatten kommer att förstöra minnet för vidare användning. Det är bäst att släcka smetar stick med “kväva” glöden i en kopp, skål, burk eller annan behållare ej brandfarlig.