hur man ska behandla ömma mun kanter naturligt

Om du lider av smärta runt läpparna och skulle vilja veta hur man ska behandla ömma mun kanter, så du behöver inte mig för att berätta precis hur smärtsamt det kan vara. Något som påverkar munnen kan vara svåra att behandla eftersom det inte är som andra delar av kroppen som kan täckas upp med en dressing!

Ont i munnen kanter är vanligen orsakas av ett tillstånd som kallas kantig keilit. Tvärtemot den allmänna uppfattningen, är detta inte orsakas av en förkylning eller influensa, men är resultatet av en bakteriell infektion som, om den inte behandlas, kan bli svamp i naturen och sedan mycket svårt att utrota.

Kanterna på munnen kan ofta bli fuktig för ett antal skäl. Det kan vara resultatet av dåligt sittande tandproteser, eller en tendens att suga eller bita pennor eller fingrar. Det kan också vara ett resultat av åldrande, varigenom musklerna i munnen börjar sag och skapa fickor av lös hud. Det kan också vara resultatet av en näringsbrist.

Bakterier och svampinfektioner frodas i dessa fuktiga, varma förhållanden, och om du vill veta hur man bäst behandlar ömma mun kanter, är nyckeln till att hålla dem torra som varken bakterier eller svamp kan överleva utan fukt. Därför, om du kan identifiera en utlösande faktor, såsom illasittande proteser, sedan få dem korrigerade. Om du tror att pennan eller fingret suger är frågan, motverka detta genom målning med bitter smak lösning i syfte att avskräcka nagelbitning. Även några vinäger kan ge en snabb och ofarlig påminnelse!

För att få lite tillfällig lindring från smärtan av ömma mun kanter, applicera ett tunt lager vaselin. Även om detta inte kommer att bota tillståndet, kommer det att låta för smärtan att avta tillfälligt.

Om du har hade knäckt läpp hörn eller sårskorpor i mer än ett par dagar, är det troligt att villkoret har fått fäste och bli svamp.