Indien budget för budgetåret 2011-12 neutralt på läkemedelsbranschen

En av de mest efterlängtade årliga angelägenheter indiska parlamentet ägde rum den 28 februari 2011. Indiens regering presenterade budgeten för 2011-12. Den finansministern i Indien presenterade budgeten i Lok Sabha. Som vanligt med alla de årliga budgetarna genom indiska regeringen, fanns det massor av förväntningar från alla människor, inklusive de företag som deltar i läkemedel sektorer och företag som Khatore Pharmaceuticals privat aktiebolag som är engagerade i ayurvedisk (alternativ) medicin affärer.

Budgeten elektroniska anslagen till hälso-och sjukvårdssektorn för nästa budgetår för 2011-12. Regeringen fortsatte att ge verka för bättre vård för medborgarna och elektroniska planen utlägg för hälsa med 20 procent. Alternativa mediciner fick också en knuff i budgeten med regeringen tillkännage minskning av importtullarna för vissa insatsvaror för tillverkare av alternativa läkemedel. Alternativa mediciner fick en Rs 900 crore push. Avsättning för cancervården i statliga sjukhus såg en 250% ökning till Rs 175 crore (från Rs 50 crore i 2010-11) medan polio står inför en nedskärning i fonder, från Rs 835 crore fjol till Rs 664 crore i 2011-12.
UPA: s flaggskepp Glesbygdsverket Health Mission såg fördelningen sväva från Rs 13,463.67 crore till Rs 16.056 crore. De meddelanden i budgeten var särskilt bra för de fattiga människor och en sådan meddelanden var att öka anslagen till “The Rashtriya Swasthya Bima Yojana” som ska nu utvidgas till MGNREGA (Mahatma Gandhi National Rural Employment resegarantilagen) stödmottagare, beedi arbetare och andra . Dess fördelning har gått upp från Rs 9 crore till Rs 90 crore. År 2011-12, föreslog regeringen att ytterligare utvidga systemet till att omfatta oorganiserade sektorn arbetare i farliga gruvor och tillhörande branscher som skiffer och skiffer penna, dolomit, glimmer och asbest etc.

Den största lättnad för industrin och företag som Khatore Pharmaceuticals är att budgeten inte vandra punktskatten på droger och inte rulla tillbaka stimulanspaket som förlängdes par år tillbaka, även om det fanns vissa farhågor i detta avseende. Den befrielse som utvidgas genom att regeringen kommer att öka försäljningen av de små läkemedelsföretagen och hjälpa dem i dessa tuffa ekonomiska tider när priserna på de flesta av de saker som har ökat.
Samtidigt har regeringen införde fem procent tjänsten skatt på vård vid privata sjukhus, betalas antingen av privatpersoner, försäkringsbolag eller företag. Samma avgift skulle gälla för diagnostiska tester av alla slag. Detta kommer dock inte att vara tillämplig på statliga sjukhus. Sjukvården har kritiserat införandet tjänsten skatt och har krävt sitt rollback. Regeringen har också försäkrat att ta en relook i frågan.
I korthet analytiker och experter tror att det fanns mer att regeringen kunde ha gjort för branschen och enligt förståsigpåare i branschen, totala budgeten var neutralt för läkemedelsindustrin.

Indien har en växande verksamhet i läkemedelsindustrin och det är ledaren i ayurvedisk medicin och en av ledarna i generika. Skaparen av denna rapport, gör Khatore Pharmaceuticals ayurvediska mediciner för olika åkommor. De viktigaste produkterna från Khatore Pharmaceuticals är Kamalahar, K-MATIC och K-MENS. Kamalahar är en unik ayurvedisk produkt som består av örter som är mycket effektivt för behandling av leversjukdomar såsom hepatit, gulsot, skrumplever, fettlever, etc.