njursten – orsaker, symptom och naturliga hem rättsmedel

Njursten är relaterade med de smärtsamma besvär till följd av stenar i njuren eller urinvägarna. Bildandet av stenar beror på avsättning av kristaller av kalciumoxalat, kalciumfosfat, urinsyra och cystin. Vanligtvis urin innehåller en del naturligt ämne som hjälper till att lösa upp mineraler och därmed hindrar dem från att bli till fasta ämnen. I vissa fall på grund av uttorkning dessa salter förblir olöst och resultatet till kristallisation. Storleken på dessa stenar varierar i storlek. Det varierar från grus, sand och grus. Ibland kan det vara upp till storleken av en fågel ägg. Gradvis stenarna bildas och växa på grund av koncentrationen av ett visst ämne i urinen. Vanligtvis njursten är vanligare hos män jämfört med kvinnor och generellt det påverkar människor i medelåldern.

Stenar kan visas i följande form –

Ett. Oxalat sten – Det är taggig, hård och grov
2. Urinsyra sten – Det är hårt och brunt
Tre. Fosfat sten – Det är vitt, mjukt och kalkhaltig

Några av de viktigaste symptomen på njure –

Ett. Frequent önskan att urinera
2. smärtsam urinering
Tre. knapphändiga urinering
4. Känsla av svår smärta i förbigående ner urinledaren
Fem. Illamående, svettning, kräkningar och frossa
6. Ibland passerar lite blod i urinen

Några av de viktigaste orsakerna till njursten –

Ett. överätande
2. felaktig kost
Tre. Otillräckligt intag av vätska
4. Brist på vitamin A
Fem. Defekter i ämnesomsättningen
6. Överskott intag av sockerprodukter och vitt mjöl, kött, te, kaffe, kryddor och kryddor
7. Överdrivet intag av vitamin D och syrabildande livsmedel

Njursten kan botas med naturliga huskurer –

Ett. Gör till en vana att äta äpplen regelbundet. Det är mycket effektivt naturlig botemedel för förhindra problemet med njursten.

2. Ta ett glas juice av färska tomater genom att lägga till en nypa peppar och salt i varje morgon. Det är mycket effektivt naturläkemedel för behandling av njursten.

Tre. Vissa bönor som bönor är mycket effektivt rättsmedel för behandling av njursten. Första steget är att ta bort bönorna inifrån skida och efter att segmentera skida och blanda ca 60 gram av det i fyra liter varmt vatten och låt koka sakta under sex timmar. Sila blandningen i stycke muslin utan omrörning. Drick detta glas vätska för varje två timmar på en dag. Det bör tas flera gånger i veckan. Det är mycket effektivt naturliga hem botemedel mot njursten.