orsakerna till rygg-och nackvärk och kiropraktisk behandling

Min kiropraktik kontor i San Diego i Kalifornien är som många över hela USA. Även kiropraktik hjälper många olika förhållanden, är det ofta ses som behandling för rygg-och nackvärk. Fastställande av särskilda orsaker till nacksmärta och ryggsmärta för varje kiropraktik patienten är avgörande före starten av en behandling.

När man arbetar med rygg-och nackvärk, är det viktigt att ha din smärta utvärderas av en professionell. Helt enkelt avfärda rygg eller nacke så typiska och oviktigt kan vara ett mycket dåligt misstag.

Många förhållanden kan orsaka rygg-och nackvärk, allt från skador till smitta att helt enkelt vrida på fel sätt. Traumatiska skador såsom de upprätthållas i en bil eller annat typ av olycka kan skada muskler, leder, ligament och kotor.

Överanvändning eller under användning av ryggmusklerna är den i särklass vanligaste orsaken till ryggvärk som yttrar sig som åtdragning eller kramp i musklerna som ansluter till ryggraden. Inflammation och svullnad ofta inträffar i leder och ligament, särskilt i hals-och ländrygg, som människor ålder.

Ett diskbråck inträffar när den nukleära pulposus, det inre materialet av skivan, skjuter genom en reva i trådbroskringen, det yttre materialet av skivan orsakar kompression nervroten. De cervikala och lumbala delar av ryggraden har mest rörlighet och skivorna finns det mer troligt att bära ner eller skadas. Nittio procent av skivans herniations förekommer i nedre två ländkotorna.

Spinal stenos, förträngning av ryggradskanalen, kan orsaka ryggmärgen irritation och skada. Förhållanden som orsakar spinal stenos inkluderar infektion, tumörer, trauma, diskbråck, artrit, förtjockning av ligament, tillväxt av ben sporrar, och diskdegeneration. Spinal stenos uppstår oftast hos äldre individer som ett resultat av vertebral degenerering.

En klämd nerv, eller radiculopathy, uppstår när något gnuggar eller pressar mot en nerv, skapar irritation eller inflammation. Radiculopathy kan resultera från ett diskbråck, ben sporre, tumör växer in i nerverna, och kotfraktur, och många andra förhållanden.

Ischias är en viss typ av radikulopati med inflammation i ischiasnerven. Smärta upplevs längs den stora ischiasnerven, från den undre tillbaka ner genom skinkorna och längs baksidan av benet.

En spinal tumör som har sitt ursprung i ryggraden (primär tumör) eller sprider sig till ryggraden från en annan del av kroppen (metastatisk tumör) kan komprimera ryggraden eller nervrötterna och orsaka betydande smärta.

Infektioner i kotorna (t.ex. vertebral osteomyelit), skivorna hjärnhinnorna (t.ex. hjärnhinneinflammation), eller ryggmärgsvätskan kan komprimera ryggmärgen och orsaka allvarlig neurologisk försämring, om den inte diagnostiseras och behandlas omedelbart.

Fasettleder möjliggör rörelse av ryggraden. De facettleder är bildade av två intilliggande ryggkota och direkt eller guide rörelse av ryggraden. Som facettleder degenererad, kan de rikta inte korrekt, och brosk och vätska som smörjer lederna kan försämras. Bone gnuggar därefter mot ben, vilket kan vara mycket smärtsamt.

Dessa är bara några av de villkor som kan orsaka ryggvärk och nacksmärta. Tack och lov är de flesta fall av ryggont och nackvärk relaterade till mekaniska orsaker och kan lätt åtgärdas genom en utbildad kiropraktor. Poängen är emellertid är smärta en varningssignal som inte bör ignoreras. Det bästa stället att ha din rygg-och nackvärk utvärderat med en kiropraktor.