skratt, dess fördelar och några sätt att använda det

Jag har gjort en del studier om fördelarna med skratt. Anledningen till detta är att min man och jag har ett ansvar att förvalta ett guesthouse. En av de funktioner som detta guesthouse är att erbjuda boende för arbetstagare som bistår i tredje världens länder. Dessa arbetstagare kan vara sjuk eller utbränd eller bara i behov av en paus. Jag satte igång att samla en bok av skämt att placera på soffbordet att vara en källa till glädje. Jag bestämde mig att gå vidare och även några av de fysiska fördelarna med skratt. Vad jag hittade var ganska upplysande och jag tyckte att mina egna sprit lyftes från att göra denna studie.

Man kan fråga behöver Gud har ett sinne för humor?
Beståndet Svaret är: Naturligtvis gjorde han dig och mig gjorde inte han

Under senare år har det gjorts många studier och mycket skrivet om fördelarna med skratt så jag kommer inte gå in i detalj i den här artikeln, förutom att tjäna som en påminnelse.
· Skratta är tänkt att hjälpa dig att bekämpa sjukdomar och tumörer.
· Skratta minskar smärta. Skratta fungerar som ett muskelavslappnande medel till exempel om någon är rädd för injektioner, ett skratt precis innan kommer att göra underverk.
· Skratta minskar allergiska reaktioner.
· Skratta hissar ditt humör eller din ande.
· Skratta minskar effekten av stress genom att sänka nivåerna av stresshormoner.
· En studie visade att skratta bidragit till att hålla diabetes under kontroll.
· Sänker blodtrycket.
· Förbättrar hjärnan och mentala funktioner.
· Ger en känsla av inre glädje.

Detta är bara en kortfattad bild av några fördelar med skratt. Även dessa är från relativt nya studier bekräftar de gamla orden i Ordspråksboken, som är skrifter av praktiska råd för vardagslivet, som: En glad hjärtat är bra medicin. Den andra halvan av denna vers bekräftar vad nya studier har funnit i arga, olyckliga människor, att deras hälsa försämras. Ordspråksboken säger: en krossad anda torkar upp benen. (Ordspråksboken 17:22)

Mitt arbete som klinisk sjuksköterska har köpt mig i kontakt med en hel del äldre människor. Vad sticker ut för mig är att nästan varje gammal människa 85 år plus, som inte har demens, har en underbar humor. En kär gammal dam, hade en lång lista över allvarliga fysiska problem på hennes journal, men att se henne var det svårt att tro, höll hon bara på att hålla på med livet, skratta och berätta skämt som hon gick.

Även ibland kan vara tuff och hård, säger Ordspråksboken också: den glada hjärtat har en ständig fest. För ett antal år har vi levt i en avlägsen del av Papua Nya Guinea. Vi var tvungna att radion ut till en stad på andra sidan av området med en order för leveranser som vi behövde. Dessa leveranser köptes och sätta på en båt som tog flera dagar att komma till där vi kunde plocka upp dem. Från vår plats till pickup punkten var en två-dagars vandring över ojämna bergiga stigar och över farliga floder. Ganska ofta vid ankomsten att möta båten vi skulle finna att grov sjö hade vänt båten tillbaka. Eller vi kanske har beställt viktiga delar för motorsåg. Sedan efter denna långa process för att få dem, fann vi att de felaktiga delarna hade skickats. Detta var naturligtvis orsakar stora förseningar och frustration. Vi åt en hel del lokala livsmedel när de var tillgängliga, men vi tog chansen när en leverans resa var på väg upp till beslut i vissa speciella saker som konserver och ägg. Ni kan föreställa er vår förtvivlan att hitta 18 dussin ägg, alla trasiga och illaluktande efter två dagars vandring tillbaka från båten för att någon inte behandlar dem med omsorg.

Så hur gör en affär med dessa extra frustrationer i en redan påfrestande situation. Till att börja med hade vi en djup övertygelse om att trots alla dessa händelser, var Gud fortfarande suverän. Vi skulle sitta runt måltiden bordet, det fanns fyra av oss, och vi skulle ta dessa frustrerande händelser och förvandla dem till humor. Vi skulle använda vår fantasi för att koka ihop det mesta vägen ut historier om hur dessa händelser gick fel. Vi skulle skratta och skratta åt alla ettor berättelse. Då kan vi kanske se vem som kunde tänka sig flest användningsområden för 18 dussin ruttna ägg. Eller vad kan vi göra av alla dessa värdelösa motorsåg delar som vi hade samlats genom frustrerande misstag. Vi fann att trots våra ofta desperata situationer som den glada hjärtat har en ständig fest.

Så underbart som skrattar är det inte alltid lämpligt att skratta, och urskillningsförmåga behövs för att vara klok med ettor humor. Som Bibeln säger i Predikaren: Det finns en tid att gråta och en tid att skratta, en tid att sörja och en tid att dansa.