tandvärk – behandling för tandvärk

Tandvärk eller tand smärta orsakas när nervroten av en tand är irriterad. Dental (tand) infektion, röta, skada eller förlust av en tand är den vanligaste orsakerna till dental smärta. Smärta kan också uppstå efter en extraktion (tand dras ut). Smärta härrör ibland från andra områden och utstrålning i käken, vilket ser ut att vara tand smärta. De vanligaste områdena är käkled (käkleden eller TMJ), ont i öronen, och även enstaka hjärtproblem.

En tandvärk är oftast resultatet av en hålighet som bildas av de bakterier som orsakar karies (känd medicinskt som karies). Rengöring ut och fylla hålrummet ger ett snabbt slut på smärtan. Utan denna behandling, dock är smärtan sannolikt att bli värre.

Tandvärk är smärta i området för din käke och ansikte. Det är oftast orsakas när en nerv i roten av en tand blir irriterad. Däremot kan andra problem såsom infektion, röta, eller förlust av en tand, kan också orsaka tandvärk

Tandvärk och käken smärta är vanliga klagomål. Det kan vara svår smärta till tryck, eller till varma eller kalla stimuli. Smärtan kan kvarstå under längre tid än 15 sekunder efter att retningen avlägsnas. Eftersom området av inflammation ökar blir smärtan allvarligare. Det kan stråla ut till kinden, örat, eller käken.

Den vanligaste orsaken till tandvärk eller smärta i området för de käkar och ansikte, är pulpit – inflammation i massa av tanden. De korta, kraftiga smärtor förekommer oftast som svar på varma, kalla eller söta stimuli.

behandling för tandvärk

Karies är den främsta orsaken till tandvärk för de flesta barn och vuxna. Bakterier som lever i munnen trivs på socker och stärkelse i maten du äter. Dessa bakterier bildar en klibbig plack som klamrar sig fast på ytan av dina tänder.

Applicera en OTC antiseptisk innehåller bensokain direkt till irriterad tanden och tandköttet för att tillfälligt lindra smärta. Direkt tillämpning av olja av kryddnejlika (eugenol) kan också hjälpa. Placera inte acetylsalicylsyra eller annat smärtstillande medel direkt mot tandköttet, eftersom det kan bränna din tandköttet.

Ett antibiotikum ordineras vanligtvis om en feber eller svullnad i käken är närvarande. Sådana förfaranden är i allmänhet ske i etapper, med smärta och infektion som vårdas omedelbart, och rekonstruktiv förfaranden som utförs vid en senare tidpunkt (veckor till månader). Du kommer att kunna återgå till arbetet eller skolan medan du återhämtar dig. Tandläkare och muntliga kirurger kan planera ytterligare förfaranden vid den lämpligaste tidpunkten.

En varm saltvatten munvatten (en tesked salt till en kopp vatten) som används för att noggrant skölja det smärtande området kan hjälpa om problemet orsakas av en tand utbrott.

För tandvärk som orsakas av en lös eller trasig fyllning, fyllningen tas ut, är något nytt förfall rensas ut och en ny fyllning sätts i.

Lök kan ge dålig lukt tillfälligt, men i det långa loppet är det mycket fördelaktigt för tandhygien. Lök kan bekämpa de bakterier som samlas på tänderna och därmed förebygga framtida problem med tänderna. Människor chomping på en rå lök om dagen är skyddad från tandvärk, bortsett från diverse andra hälsofördelar.

Använda kryddnejlika olja (Syzygium aromaticum) för att bedöva tandköttet, oljan kan gnidas direkt på den ömma området eller som används för att suga en liten bit bomull och tillämpas på den ömma tanden.