vad som orsakar förstoppning och hur man undviker det

Vanligtvis förstoppning uppstår när överskott av vatten absorberas av tjocktarmen eller om sammandragningar i tjocktarmen muskler är trög eller långsam. Det orsakar också pallen att röra sig långsamt genom tjocktarmen. På grund av detta tillstånd kan avföring bli torrt och hårt. Några av de vanligaste orsakerna till förstoppning är mjölk, colon irritabile, uttorkning, problem med tjocktarmen och ändtarmen, problem med tarmfunktionen, specifika sjukdomar eller tillstånd som stroke, ignorerar lusten att ha en avföring, missbruk av laxermedel, läkemedel, inte tillräckligt med fiber i kosten, brist på fysisk aktivitet, förändringar i livet eller rutin som graviditet, åldrande och resor etc.

Ett. Mediciner – Mediciner är en viktig orsak till förstoppning. Läkemedel som kodein, oxikodon och hydromorfon används för narkotiska smärta, mediciner för antidepressiva medel som imipramin och amitriptylin och järntillskott.

2. Tarmrörelser är helt under frivillig kontroll. Detta innebär att människor kan kontrollera sina känslor och behöver ha en avföring och det kan lätt undertryckas. Så många människor kan undertrycka en lust att uträtta sina behov. Om detta symptom uppstår ofta då det kan leda till ett försvinnande av drifter och resultat i detta tillstånd av förstoppning.

Tre. Diet är en viktig del och även viktig faktor av förstoppning. Det är mycket viktigt för att upprätthålla en mjuk och skrymmande avföring. Dieter som är särskilt låg i fiber är en viktig orsak till förstoppning. De naturliga källor till fiber är grönsaker, frukt och fullkorn.

4. Laxermedel är en viktig faktor för att orsaka förstoppning. Överskott användning av stimulerande laxermedel som senna, ricinolja och vissa örter är en av de misstänkta orsakerna till förstoppning. Det finns ett direkt samband mellan kronisk användning av stimulerande laxermedel, nerver som skadas och även musklerna i kolon. Denna skada är endast ansvarig för förstoppning. Men detta faktum är inte klart ännu att laxermedel orsakar skada eller skadan har orsakats före intag av laxermedel och för detta ändamål endast laxermedel har fattats. Men det bör hållas i minnet att stimulantia laxermedel orsaka skador på tjocktarmen så det måste tas som en sista utväg när alla icke-stimulerande behandlingar har misslyckats.

Fem. Vissa hormonella sjukdomar kan också påverka tarmrörelserna som intag av höga halter av östrogen och progesteron under graviditeten orsakar också förstoppning. Förstoppning orsakas också när det finns för lite produktion av sköldkörtelhormon och överproduktion av parathormon. Förstoppning orsakas också bland kvinnan under sin menstruation.