manuka honung som en första försvarslinje mot infektioner

Manuka honung, som finns i Nya Zeeland och vissa delar av Australien, är tillverkad av en växt som kallas Leptospermum scoparium eller mer känd som Manuka trädet. Honungsbin använder nektar som produceras från blommorna av Manuka tea tree för att göra denna speciella typ av honung som har visat sig ha extraordinära helande egenskaper. Studier visar att denna manuka honung är effektivt mot många olika resistenta kliniska isolat, inklusive den ökända Gyllene Staph / MRSA bakterien.

Det har funnits bevis för den medicinska användningen av honung genom historien. Nästan varje kultur som hade tillgång till honung har utnyttjat det som ett terapeutiskt medel, med dess användning som sårförband är särskilt vanligt i många olika kulturer. Användningen av honung som sårförband härrör från dess antibakteriella aktivitet, vanligen på grund av produktionen av väteperoxid. Men, har manuka honung ytterligare antibakteriell aktivitet på grund av vegetabiliska komponenter såsom UMF och Methylglyoxal. Dessa ytterligare antibakteriella och antimikrobiella komponenter gör Manuka honung idealisk som en aktuell lösning för behandling av bakteriella infektioner, svampinfektioner, eksem och andra hudåkommor.

Förutom att possing betydande antimikrobiella egenskaper, har manuka honung också visat att aktivt främja läkning. Forskare har upptäckt att manuka honung direkt stimulerar mänskliga celler som är viktiga i immunförsvaret och sårläkning. När den används topiskt på huden, skadade manuka honung reparationer huden och regenererar ny vävnad. Det har också förmågan att diffundera in i djupet av hudvävnaden var dess anti-inflammatoriska egenskaper kan bidra till att minska smärta.

Eftersom manuka honung är inhemsk till Nya Zeeland, har rapporter om dess förmåga att läka trängde de asiatiska och europeiska marknaderna och är regelbundet används i sjukhus och av konsumenterna. Nyligen har ordet spridit in i USA, huvudsakligen på grund av dess förmåga att helt utplåna MRSA bakterien och effektivt läka Staph infektioner där antibiotika har misslyckats fullständigt. Även läkare som historiskt föredrar användning av läkemedel börjar värma upp till idén att använda denna naturliga substans för terapeutisk användning.

“Trots den antika och moderna bevis tyder på en enorm potential för honung som sårförband, är det till stor del underutnyttjad i USA,” säger Frank Buonanotte, VD för honeymark International, en tillverkare av hudvårdsprodukter som innehåller aktiva manuka honung som en helande agent . “Med antibiotikaresistenta bakteriestammar framväxande, kan Manuka honung blir det enda möjliga behandlingen lösning för allvarliga infektioner.”