sätt att införliva eteriska oljor i hemmet & daglig användning

Det finns många sätt på vilka eteriska oljor kan användas. Jag kommer att beskriva några av de enklaste och mest effektiva tekniker, men jag uppmanar er att vara kreativ och fylla ditt hem med eteriska oljor.

bad

Eteriska oljor är enkla att använda i badet. Bara fylla badet och strö ungefär sex droppar av din valda outspädd olja i vattnet, agitera det grundligt. Inte tillsätt eterisk olja tills du har kört badet helt, annars oljan avdunstar med värmen i vattnet och de terapeutiska egenskaperna går förlorade innan du klättra i! Alltid skingra oljan – om du oavsiktligt sätter på ren eterisk olja av, säg, tangerine du kommer att hoppa upp igen väldigt snabbt! Stäng dörren för att hålla de dyrbara dofter in och stanna i badet i minst femton minuter så att oljan att tränga djupt in i kroppens vävnader.

Om du önskar, kan du blanda dina sex droppar eterisk olja med en tesked transportör olja. Detta är särskilt fördelaktigt för dem med torr hud, även om transportören oljor kan lämna en oljig ring runt badet. Däremot kan särskilda, oparfymerade badoljor, som innehåller naturliga dispergeringsmedel, köpas. Dessa lämnar huden känns mjuk men inte fet. Välj någon vegetabilisk olja såsom mandelolja, vetegroddar, avokado eller jojoba. Du kan blanda upp tillräckligt med olja för flera bad. Din hud kommer att kännas mjuk, näring och smidig.

hydroterapi bad och bubbelpooler

Numera vissa människor har egen jacuzzi eller hydroterapibad. Använd samma antal droppar som du skulle i en vanlig bad, även om det är en stor hydroterapibad avsedd för två eller tre personer sedan tio droppar kan läggas. Strö i dina eteriska oljor efter badet har fyllts.

fot-och handbaths

Fotbad och handbaths är mycket fördelaktigt i situationer där det är opraktiskt att njuta av en fullständig aromterapi bad kanske om du är äldre eller har en funktionsnedsättning. Fotbad, i synnerhet, är otroligt avkopplande i slutet av en lång, hård dag. De är utmärkta för mul tillstånd såsom fotsvamp och smärta och svullnad i fötterna. Handbaths hjälpa till att lindra smärta, stelhet och svullnad av artrit.

Lägg sex droppar eterisk olja till en skål med hand-varmt vatten precis innan du fördjupa dina fötter eller händer och dra i cirka tio till femton minuter.

Sitz bad och bidé

En SITTBAD är ovärderlig i fall av cystit, hemorrojder, flytningar, stygn efter förlossningen, och så vidare. Strö fyra till sex droppar ren eterisk olja i en skål med hand-varmt vatten och sitta i skålen i ca tio minuter. Om du har turen att ha en bidé sedan använda samma antal droppar. Se till att eterisk olja och vatten blandas ordentligt.

komprimerar

Kompresser kan användas för en mängd olika störningar, såsom muskelvärk och smärta, blåmärken, reumatisk och artritisk smärta, huvudvärk och stukningar.

Du kan ansöka komprimerar antingen varm eller kall. Alternativa varma och kalla kompresser är ovärderliga för behandling av vrickningar. Som en allmän regel, där det finns en feber, akut smärta eller varma svullnader använda en kall kompress. Vid behandling av kronisk (långvarig) smärta använda en varm kompress.

För att göra en kompress, blanda ungefär sex droppar eterisk olja i en liten skål med vatten. Blötlägg ett stycke absorberande maerial såsom en flanell, bit folie eller frotté i lösningen att så mycket eterisk olja som möjligt absorberas av tyget. Pressa ut komprimera så det inte droppar överallt och tillämpas på det drabbade området. Vira plastfolie runt den eller säkra med ett bandage. Låt stå i ca två timmar eller över natten. Om det finns en feber ersätta med en ny kompress vid behov.

gargles och munvatten

Gargles är särskilt fördelaktigt för halsont, andningsproblem och förlust av röst. Efter tandkirurgi gurgla kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation, minskar blodflödet och påskynda läkningsprocessen. Gurgla två gånger dagligen, även om problemet är akut kan du gurgla varannan timme.

Lägg två droppar eterisk olja i ett halvt glas vatten. Rör om väl, gurgla och spotta ut. Svälj inte. Rör om igen och upprepa. Antiseptiska oljor som tea tree, salvia, citron och timjan är utmärkt för behandling av halsont. Romersk kamomill, geranium och sandelträ kommer också att lugna inflammation. Myrra och tea tree tillsammans är ovärderliga för behandling av munsår.

inhalationer

Inandning av eteriska oljor fungerar på kropp, själ och ande.

På en fysisk nivå finns en stark verkan på slemhinnorna i näsan, lungorna och andningssystemet i allmänhet. Förhållanden såsom astma, bronkit, katarr, hosta, förkylningar, bihåleinflammation och halsont kan alla gynnas enormt.

Inandning av eteriska oljor har en djupgående effekt på nervsystemet bidrar till att lindra sömnlöshet, ångest och stressrelaterade sjukdomar, och lyft depression och negativitet.

ånga inandning

Två till fyra droppar eterisk olja till en skål med varmt vatten. Täck huvudet med en handduk och luta sig över skålen andas djupt för en till fem minuter. Håll ögonen stängda för att undvika irritation. Om en astmatiker använder denna metod sedan bara en droppe är tillräcklig. Var försiktig med varmt vatten om det finns små barn i närheten.

näsduk / vävnad

Strö några droppar eterisk olja på en näsduk, pappershandduk eller hushållspapper och ta några djupa andetag. Denna metod är särskilt effektiv för att lindra nästäppa och även för att stoppa panikattacker. Placera näsduken i fickan och du kan fortsätta att andas in doften hela dagen.

rum spray

Ett rum spray är ett utmärkt sätt att rena atmosfären. Lägg 250 ml vatten till en växt spray och tillsätt 15-20 droppar eterisk olja. Skaka flaskan väl och spraya i rummet. Du kan även spraya mattor och gardiner. Spreja inte mot polerade ytor.

Sprayer kan också användas för att lindra irritation och smärta som i vattkoppor, bältros, brännskador och eventuella smittsamma hudsjukdomar.

förgasare och spridare

Elektriska förgasare används ibland i kliniker och inställningar sjukhus eftersom de anses vara säkra. Elektriska diffusorer, som inte använder värme, blir också populärt. Men båda förgasare och spridare synnerhet kan vara ganska dyra.

Därför, för hemmabruk, rekommenderar jag en lera förångare värms upp av en nattlampa. Dessa är lätt tillgängliga. Lägg några teskedar vatten i lös skål på toppen och strö 05:58 droppar eterisk olja i den. Tänd nattlampa och oljan kommer att diffundera in i luften.

kudde och nattkläder metod

Placera några droppar eterisk olja på en kudde eller din nattkläder för lindring av sömnlöshet och uppmuntra lättare och djupare andning. Om så önskas, kan du sätta dropparna på en bit bomull och placera den inuti kuddfodral.

glödlampa ring

Två droppar eterisk olja kan strös på en keramisk eller metallisk ring som passar till en glödlampa. Bara tillämpa dina oljor när lampan är släckt och ringen är coolt att se till att du inte får någon olja på glödlampan själv eller på beslaget, som eteriska oljor är lättantändliga.

radiator fragrancer

Två till sex droppar eterisk olja kan placeras in i en keramisk behållare som passar på till en radiator med hjälp av en magnet.

Alternativt, fukta en bomullstuss boll med lite vatten, strö droppar eterisk olja på bollen och placera den på t han radiator, eller ens lämna den genom röret för att undvika färgning pnint ytan. Värmen från radiatorn kommer indunsta eterisk olja in i rummet.

öppna eld

Sätt en droppe av eterisk olja på varje stock innan du tänder brasan. När stockarna värma upp, kommer doften att släppas in i rummet. Cypress, sandelträ och cederträ är särskilt effektiva.

massage

Massage även utan eteriska oljor är en kraftfull terapi. Kombinationen av rena eteriska oljor och massage är ännu mer potent. Massage är en av de mest effektiva och fördelaktigt behandlingstekniker. Eterisk olja beståndsdelar passerar genom huden och de tas in i blodomloppet och kan transporteras till alla celler i kroppen.

Eteriska oljor är vanligtvis inte tillämpas i en outspädd form på huden utom i nödsituationer, såsom brännskador, skärsår eller ett sting. De måste blandas med en lämplig bärare olja i lämplig spädning. Vid blandning eterisk olja med en basolja, är den eteriska oljan innehåll vanligen mellan 1 procent och 3 procent. En massage tar mellan 10 ml och 20 ml olja. Eftersom en tesked rymmer ca 5 ml, kommer en behandling kräver bara två till fyra teskedar basolja. Följande riktlinjer bör hjälpa dig:

– 3 droppar eterisk olja till 10 ml transportör olja
– 4-5 droppar eterisk olja till 15 ml transportör olja
– 6 droppar eterisk olja till 20 ml transportör olja
– 15 droppar eterisk olja till 50 ml transportör olja
– 30 droppar eterisk olja till 100 ml bärare oi

Tänk på att om du blandar ihop en stor mängd (t.ex. 100 ml) för dagligt bruk, så se till att du lägger en tesked vetegroddsolja att förlänga livslängden på din blandning.

ljus

Lägg en eller två droppar eterisk olja till den varma vaxet av ett stearinljus, noga med att undvika veken eftersom eteriska oljor är brandfarliga.

salvor och krämer

Ibland kanske föredrar att tillämpa en kräm till ett visst område av kroppen snarare än en olja. Det är möjligt att skapa några underbara fuktgivande för ansikte, och de gör fina presenter. Du kan också blanda din egen hand krämer och fot krämer för att lindra sprucken och narig hud, rodnad och irritation, infektioner, kylskador, och så vidare. Vissa aromaterapi leverantörer producerar en kräm utan eteriska oljor till vilken du kan lägga till din egen. Se till att den är icke-mineralbaserade, ekologiska och lanolin-fri för optimala resultat.