scenar terapi

Jag skulle vilja berätta en historia om min partner och hans erfarenheter rörande en skada han lidit till sitt vänstra knä. Denna berättelse är skriven ur hans perspektiv. Det går så här ….

“Det var bara ett par månader sedan när jag slutade spela med mina barn. Det var inte av val utan snarare omständighet. Det hände en eftermiddag när mina två små barn ville ha en cricketmatch. Jag sade,” OK, låt oss ha ett spel. ” Fem minuter senare var jag i smärta och kunde knappt gå. Det var bara en enkel svängning av fladdermus som gjorde det. Smärtan jag kände i mitt vänstra knä var olidlig, mitt knä hade “låst” och jag hoppande runt skrikande i vånda som om jag visar någon primitiv stam voodoo dans. Barnen visste inte vad jag ska tro i början, men de snart fångad på att det var allvar.

Detta var första gången jag någonsin hade upplevt en “låst” knä. Jag satte mig direkt till sängen och under två dagar det är i princip där jag bodde. När mitt knä äntligen gjorde låsa upp, kunde jag gå igen om än mycket försiktigt. Efter ett par dagar dock förbättrat mitt knä och kände sig så gott som ny … eller så jag trodde.

Övertyga mig om att det var bara en gång engångsföreteelse, började jag gå tillbaka till att göra hushållssysslor. Jag tvättade bilen och innan jag hade en chans att avsluta jobbet mitt knä plötsligt låst på mig, ännu en gång, och jag var tillbaka i sängen. Ingen varning, inget som tyder på att det skulle komma. Bara att rycka häftig känsla av något riva djupt inne i mitt knä efter med, det som skulle bli, att känna olidlig smärta.

Det var ytterligare två dagar innan mitt knä upplåst och jag kunde gå igen. Jag mindes att jag hade köpt en magnetisk knä bandet för en tid sedan och bestämde att jag skulle svepa den runt mitt knä. För över en vecka mitt knä verkade ha löst tillbaka och som jag hade bokat en flygning några månader innan, bestämde att jag skulle vara passar nog att göra flygningen.

Det var vid terminalen strax innan du går igenom dessa scanner partitioner du nu ser på alla de flygplatser som jag insåg att min magnetiska knä bandet antagligen skulle kvitta dessa skannrar. Jag tog bort bandet och överlämnade den till Angela. Efter att se till att jag hade allt, sa jag mina farväl och gick ombord på planet. Det var först när jag var bekvämt sittande som jag insåg att jag hade glömt att ta tillbaka det magnetiska bandet från Angela.

“Jag ska vara OK”, tänkte jag. Mitt knä mådde bättre och det var nog dags jag weened mig av det magnetiska bandet ändå. Medan gå ut ur området ankomst på flygplatsen och ned de långa korridorerna mot utgången för att hitta mina sammankoppling bussen för nästa etapp av min resa, jag gick ner som en “påse spuds ‘, ut för räkningen så att säga. Ja det hade hänt igen och utan förvarning, som om mina ben hade blivit avhuggen från under mig. Här var jag mitt i en internationell flygplats, på min egen och helt lamslagen. Jag kämpade över till en stol och satte sig under några minuter hoppas att genom något mirakel, skulle jag gå upp och gå min väg ut ur detta. Men när jag försökte gå upp och gå, hade mina värsta farhågor besannats och jag kommer ingenstans.

Jag såg mig omkring och såg en ung kvinna i en av dessa bås valutaväxling. Jag lyckades stappla fram till henne för att fråga om första hjälpen var. Hon pekade nedåt en lång gångväg och sa, “Om fem hundra meter på det sättet”, som jag svarade, “Du måste skämta. Vad sägs om en telefon?” Hon vände armen 90 grader åt vänster och sa: “Åh, ungefär hundra meter på det sättet”. Jag tittade på henne uppslitande med smärta och frågade om jag kunde lämna min väska med henne medan jag gjorde ett telefonsamtal. Hon svarade, “Åh nej, du kan inte blad som här!”, Vinkade iväg mig som om jag var någon slags terrorism och hon var att vara den olyckliga offer för en slingrande tomt för att spränga flygplatsen i Sydney.

Det var i det ögonblicket som jag aldrig hade känt så ensam och så hjälplös som jag gjorde. Det var en överväldigande maktlös känsla av att jag aldrig vill ha igen. Så småningom hittade jag någon och de ringde efter ambulansen där jag fördes bort till en närliggande Sydney sjukhus. Jag skulle kunna skriva en artikel bara på mina erfarenheter på sjukhuset. Efter mer än åtta timmars väntan i olyckan och jag fick äntligen träffa en läkare som i princip sa, “Jag kan inte hitta något fel med dig, här är några anti-inflammatoriska läkemedel, vissa smärtstillande och ett par kryckor, nästa!”

“Whoa” sa jag, “det är 10-tiden på natten, har jag missat mitt sammankopplande bussen, jag har inget boende, har jag inte haft något att äta eller dricka, eftersom tidigare i morse, och jag kan inte gå!” Hon svarade: ‘Vet du inte vem som helst i Sydney? Jag svarade, “Jag vet en person som är någorlunda nära men hon bor i en sjöbod på hamnen omkring hundra steg ner från gatan. Jag tror inte det kommer att fungera, tror du? ”

Slutligen förstå min svåra situation hon ringde sjukhuset socialarbetare som hittade mig en vilstol, en filt, en smörgås och en varm kopp te. Efter vad jag hade varit med om jag kände att jag hade räddats från djupet av förtvivlan av en av Gods egna änglar. Det var nästan himmelskt!

Klockan sex nästa morgon, och jag kunde inte få ut av denna plats tillräckligt snabb. En taxi ride tillbaka till flygplatsen och jag var på första flyg hem. Vid ankomst, var Angela och barnen väntar på mig när jag linkade på mina kryckor utanför asfalten och in i flygplatsen loungen. Jag tror inte att jag någonsin har varit så glad över att vara hemma och med min familj. Det var så betryggande.

Eftersom det tillfället hade jag en MR-undersökning på min vänstra knä som avslöjade ett dåligt slits mediala menisken och att den enda lösningen var att driva och ta bort (inte reparera) menisken. Doktorn försäkrade mig om att operationen skulle sluta mitt knä från låsning och returnera mig till en fungerande stat. “Har inte bort menisken öka chanserna för artrit?” Jag sa. Doktorn svarade: “Jo, men det är det beslut som du kommer att behöva göra.” “Vad?” Jag tänkte. Visst måste det finnas ett annat sätt. Naturligtvis visste läkaren om något annat sätt.

Jo det var min granne som kom med svaret på mitt dilemma. Han berättade om en terapi hade han ett par år sedan som fast hans knä problem. “Vad var det? Jag frågade. “Scenar, sa han. “Vad är Scenar?” Jag frågade. “Det är en akronym, svarade han. Det var ungefär allt han kunde berätta det för mig. Han gav mig namnet på den lokala scenarier terapeut och jag ringde och lämnade ett meddelande med en person som lovade att hon skulle återvända min uppmaning. Hon gjorde aldrig.

Som lite av en fatalist, tog jag detta som ett tecken för att bedriva min egen forskning så jag tillbringade några veckor lära sig allt om scenarier terapi. Jag fick reda på att det är en bärbar elektronisk elektrisk stimulering enhet som har utvecklats av samma man som uppfann TENS-maskin, är bara Scenar en mycket mer sofistikerad teknik med biofeedback kapacitet. Efter att ha övertygat från den överväldigande vittnesmål från människor som lovsjunger denna teknik, bestämde jag att i stället se en terapeut, jag köper en till mig själv och familjen. På så sätt kan vi alltid ha den till hands som en första hjälpen-enhet för att behandla skador och andra villkor. Efter allt jag läst att det kunde göra var fantastisk.

Jag studerade alla olika märken på marknaden, både i Australien och över hela världen. En sak jag kan säga är att scenarier är både en labyrint och samtidigt fantastiskt. Den har en mycket färgstark historia som går tillbaka till åttiotalet när det sovjetiska rymdprogrammet var initialt utveckla denna teknik för användning av kosmonauter i rymden. Det finns en hel del scenarier wannabe är att lura dig med sina till synes bra värde prissättning, men ytterligare undersökningar avslöjar sina begränsningar antingen i sina kliniska tillämpningar eller de billiga elektroniska komponenter de använder. Av alla dem som gjorde klippa senap, fanns det bara en som uppfyllde de avgörande kriterierna för prestanda, kvalitet och värde, det var “Acuscen”.

Jag slutade köpa en Acuscen och coincidently, inte bara någon Acuscen men den första som säljs i detta land. Det var allt en rad tillfälligheter som ledde mig till Mike (Australian Acuscen distributör) som nyligen hade tagit på distributörskapet. Han hade inte ens haft det på sin hemsida ännu. Det var under den första behandlingen med Mike när jag insåg att min kropp verkligen hade “glömt” att jag hade något fel med mitt knä. Som det är med många kroniska problem, verkar hjärnan / kroppen att ‘ge upp’ på problemet och inte erkänner det som behöver repareras. Den Acuscen “vaknade” upp min hjärna till det faktum att det var försumma mitt knä och det tog över 30 minuter för koncentrerat arbete bara på mitt vänstra knä för att få den helande energin flödar igen. Mitt knä hade verkligen bli vad de kallar i scenarier talar ett “energi cysta” eller vad jag skulle kalla en “död zon”.

Mike föreslog att jag sluta bära den magnetiska bandet och du vet att jag inte har använt det sedan det första Acuscen behandling. Det var bara tre veckor sedan och mitt knä har inte låst sedan. Jag har använt min Acuscen regelbundet för att hålla läkningsprocesser arbetar. Mitt knä inte längre värk, det finns ingen smärta eller obehag, och jag gör alla de saker som jag gjorde innan den dagen jag hade låst den för första gången. Jag kan till och med gå ner på knä och upp igen utan dem låsning. Ett mirakel, kanske? Nej det är bara vetenskaplig teknik som hade räddat mig ur klorna på den operativa kirurg och jag är så tacksam att Acuscen för att ge mig en andra chans.

Är jag spelar cricket igen, kanske du frågar? Nej, inte ännu. Jag vill inte förstöra den andra chans att Acuscen har gett mig. Jag tänker ta det lugnt och låta mitt knä att läka ordentligt, så det bör ha från början. Jag vill att mitt knä för att hålla mig i många år ännu. “