tea tree olja

Tea Tree Oil är en av de mest användbara produkterna i naturen. Det har använts av vissa aboriginerna i Australien under många århundraden som en av sina mest användbara läkemedel. Tea Tree olja kommer från Melaleuca Alternifloria som är en smal-blad papper bark träd som växer naturligt i vissa delar av Australien. Vissa människor tror att det kallas Tea Tree eftersom Captain Cook, som seglade från England i det 17th århundradet, använde löven för att göra ett te från när de först färdades till Australien, därav namnet Tea Tree. Captain Cook fann att det var bra på att bekämpa skörbjugg en sjukdom som många av hans besättning drabbades av vid den tidpunkten på grund av en brist på färsk frukt och färska grönsaker.

Australien har mer än 300 olika typer av Tea Tree, men bara en av dem används för att göra oljan som nu världsberömd. Tea Tree Oil kom först till framträdande under första världskriget i början av 20-talet. Australiska soldater sågs att använda olja för att behandla sina infektioner. De hade en stor framgång med detta. Under andra världskriget, var Tea Tree Oil odlare befriade från värnplikt i Australien som deras bidrag till kriget var att producera Tea Tree Oil för användning av sina trupper.

Tea Tree olja har ett antal fantastiska egenskaper som gör den till en utmärkt behandling för många klagomål. Dessa är alla externa användningsområden som Tea Tree olja inte bör tas internt.

Tea Tree olja har visat sig vara effektivt mot svampar, bakterier och virus. Det utvinns som en eterisk olja med ånga eller vatten destillation från blad och kvistar av Tea Tree. Oljan är en vatten-vit vätska eller svagt gul-grön. Den har en fräsch, kryddig och lite camphoraceous lukt.