magiska svampar – nästan olagligt i Nederländerna

Den nederländska ministern för hälsa, efter att ha gjort några studier på magiska svampar eller “shrooms” där slutsatsen var att dessa svampar är inte alls farliga för folkhälsan, ändå beslutade att de skulle förklaras olaglig.
Ett anmärkningsvärt beslut, för även om många experter hävdar att effekterna upplevs från psilocybin orsakas av en giftig art av föreningen, rankad National Institute for Occupational Safety and Health (en gren av Center for Disease Control) i psilocybin mindre gift i jämförelse med regelbunden acetylsalicylsyra. Med andra ord, inte utgör hallucinogena svampar inte ett verkligt hot. Tvärtom, dess positiva effekter är verkligen anmärkningsvärda. Bland dessa positiva effekter vi ser:

• Möjlig avbrott i kluster sekvenser i de som lider av Hortons huvudvärk;

• Livet förändras andlig upplevelse;

• tråkiga uppgifter eller underhållning kan bli mer intressant eller roligt;

• Kreativ, filosofisk eller djupt tänkande: idéerna flöda lättare;

• Humör hiss, eufori;

• Giggling, skratt, svindel;

• Intensiva känslor av förundran;

• Paradoxalt känsla av normalitet och djup förändring av psyket;

• Känsla av insikt.

Vi ser också att många forskare undersöker en hallucinogen kemikalie som finns i magiska svampar, vilket skulle kunna vara en möjlig ny behandling för att inte bara depression och ångest men också för narkotikamissbruk. Detta drag är en uppföljning av en studie slutsatsen att psilocybin kan ge långvariga positiva förändringar i beteende och humör.

Undan dessa positiva effekter Shrooms har också en viktig kulturell status i många delar av världen. De anses heliga för många kulturer från hela världen och förbjuda dessa heliga svampar skulle vara en verklig skam när man tänker på alla de fördelar dessa magiska svampar medföra. Många psykedeliska svamp konsumenter hävdar att de ger inre kunskap och ett verkligt otrolig inblick i deras liv.

Men trots dessa positiva effekter, anser hälsoministern fortfarande är det nödvändigt att lägga svamp till drogen listan, vilket gör det olagligt att inneha och sälja dem. (Vi bör notera dock att Growsets och Tampanensis inte finns med på listan). Under två veckors tid, kommer den nederländska regeringen träffas och göra ett slutgiltigt beslut. Om de håller med hälsoministern kommer de att börja proceduren för att göra detta till ett lag. Det kan ta från tre veckor upp till tre månader.

Allt som allt shrooms ge många positiva effekter, men fler och fler länder som Nederländerna förbjuder dem och sätta dem i drogen listan gör dem olagligt för konsumtion och innehav. Förhoppningsvis kommer denna situation förändras under framtiden och fler och fler människor kommer att dra nytta av de fördelar de magiska svampar medföra. Det måste dock sägas att, när konsumerar dessa magiska svampar, bör människor uppmärksamma på doseringen de tar eftersom, vilket är fallet med många saker, kan överskott orsaka en hel del oönskade problem.